aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Refuse to lose» από τους Κύπριους

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Πολλοί θα περίμεναν πως οι δύο ημιτελικοί θα ήταν μια εύκολη διαδικασία για ΑΕΚ και Κεραυνό αλλά δεν… τα «αουτσάιντερ», (ΕΘΑ, ΑΠΟΕΛ) ήταν άκρως ανταγωνιστικά στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών, με τους αγώνες να κρίνονται στο τέλος.

Στον πρώτο χρονικά αγώνα τον ημιτελικών, ο Κεραυνός μπορεί να κέρδισε εν τέλει τον ΑΠΟΕΛ (95-94), αλλά οι γαλαζοκίτρινοι έβαλαν για 35 λεπτά στα «σχοινιά» τους Στροβολιώτες. Έπειτα, «αυτοκτόνησαν» και όσο και αν φωνάζουν για την διαιτησία (έγιναν όντος λάθη που ίσως να καθόρισαν το αποτέλεσμα), έχασαν ένα «θεωρητικά» δικό τους παιχνίδι.

Στο «Κίτιον», η ΕΘΑ πάλεψε όσο μπορούσε, κρατήθηκε στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος «μίλησε» η εμπειρία κάποιων παικτών και η ΑΕΚ έστω με δυσκολία κατέφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνος και να κάνει το 1-0 στην σειρά (78-70).

Αρκετοί Κύπριοι καλαθοσφαιριστές «τράβηξαν» κουπί στα δύσκολα και για άλλη μια φορά απέδειξαν πως είναι «το άλφα και το ωμέγα» σε μια κυπριακή ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών ήταν αρκετοί αυτοί που ξεχώρισαν, με τους Άρη Κορωνίδη και Σάιμον Μιχαήλ από τον Κεραυνό να «κλέβουν» την παράσταση. Θετικός ήταν και ο Νίκος Στυλιανού, ενώ εκπληκτική εμφάνιση έκανε και ο Γιάννης Γιαννάρας.  Στο άλλο παιχνίδι, ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ιάκωβος Παντελή έκανε τα πάντα στο γήπεδο και «μίλησε» στα κρίσιμα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Τι άρεσε

Οι τρεις κύπριοι του Κεραυνού «αρνήθηκαν» να χάσουν και με τεράστια ψυχικά αποθέματα οδήγησαν την ομάδα τους προς την ανατροπή. Αρχικά, ο Άρης Κορωνίδης ήταν ένας από τους λόγος που ο Κεραυνός κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (14π, 4ασ). Ο Κύπριος γκαρντ «εμφανίστηκε» την κατάλληλη στιγμή, με δύο τρίποντα, δύο εύστοχες βολές και αρκετά καλές άμυνες στον Βον έδωσε τις λύσεις που έψαχνε ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης.

Παράλληλα, ο Σάιμον Μιχαήλ πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο που βοήθησε τον Κεραυνό ούτως ώστε να πετύχει την ανατροπή στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Πέρα από αυτό ο Σάιμον, έβγαλε στο γήπεδο το συνηθισμένο «πάθος» που τον χαρακτηρίζει, δίνοντας σημαντικές βοήθειες στην επίθεση της ομάδας του (14π, 4ρ, 4ασ). Ο «τρίτος» της παρέας, Νίκος Στυλιανού ήταν ξανά «παρών» και πρόσθεσε άλλους 16 πόντους με 4 τρίποντα.

Από την άλλη, ο Γιάννης Γιανναράς ξεχώρισε για την επιθετικό του «οίστρο». Συγκεκριμένα, στον αγώνα απέναντι στον Κεραυνό, ο νεαρός άσος «ταλαιπώρησε» την άμυνα των ερυθροκίτρινων, καθώς σκόραρε 15 πόντους (3π 4/4). Ο «μικρός»… μεγαλώνει και στο γήπεδο που ανδρώθηκε καλαθοσφαιρικά (άρχισε το μπάσκετ από της ακαδημίες του Κεραυνού) έδειξε για άλλη μια φορά πως έχει τα «κότσια» για να πρωταγωνιστήσει στην Α’ κατηγορία.

Στον άλλο ημιτελικό, ο Ιάκωβος Παντελή έκανε τα πάντα στο γήπεδο, «μίλησε» την κατάλληλη στιγμή και έβγαλε την ομάδα του από τυχόν «μπελάδες» που θα προέκυπταν σε μια πιθανή εντός έδρας ήττα από την ΕΘΑ. Έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για περισσότερα από 30 λεπτά και πρόσφερε στην ομάδα του Δημήτρη Κουκούρη 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασιστ.

Τι δεν άρεσε

Όσο αφορά στο περιστατικό βίας κατά του διαιτητή Στέφανου Στεφάνου που εκτυλίχτηκε στον αγώνα καλαθόσφαιρας Κ18 Ανδρών ανάμεσα στην Phoenix MJ Plus και τον ΑΠΟΕΛ (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).  Η άποψη μου είναι πως τέτοια γεγονότα και τέτοιες κινήσεις πρέπει να καταδικάζονται αυστηρά γιατί δεν έχουν καμιά θέση στον αθλητισμό. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Λάθη πάντα θα υπάρχουν και είναι αδιανόητο να νομίζουμε ότι θα λυθούν με την βία…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ