aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΡε, πώς τα φέρνει η μοίρα!

Ρε, πώς τα φέρνει η μοίρα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Προψές η ΑΕΛ και χθες η Ομόνοια έριξαν μπουρλότο στο πρωτάθλημα, αφού έβαλαν φρένο στο αήττητο σερί των ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, αντιστοίχως. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας προέρχονταν από 11 σερί ματς δίχως να χάσουν.

Ηττήθηκαν για τελευταία φορά στην 35η αγωνιστική του περασμένου πρωταθλήματος, με 0-1 από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Όσο για τους κιτρινοπράσινους κράτησαν το αήττητό τους για δέκα παιχνίδια. Έχασαν για πρώτη φορά από το 2-3 στο «Αμμόχωστος» από τη Νέα Σαλαμίνα, στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού και οι πράσινοι της Λευκωσίας έκοψαν τον βήχα των δύο προπορευόμενων για κούρσα δύο αλόγων με έπαθλο τον τίτλο. Τους πλησίασαν στη βαθμολογία και δικαιούνται να ονειρεύονται ότι θα μπουν σφήνα στη μάχη για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πώς το έφερε, όμως, η μοίρα! Μετά από μία αγωνιστική στην οποίαν θριάμβευσαν, ΑΕΛ και Ομόνοια ετοιμάζονται για τη μεταξύ τους σύγκρουση, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Σε ένα ντέρμπι που δεν θα συμφέρει σε καμίαν η ισοπαλία, με τη νικήτρια (αν υπάρξει) να «ψηλώνει» ακόμη περισσότερο και τη χαμένη (επίσης, αν υπάρξει) να κάνει πισωγύρισμα.

Το μεγάλο φαβορί αναμφιβόλως

Η Αναγέννηση είναι ο αδύναμος κρίκος του πρωταθλήματος και το μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό. Αναμφιβόλως. Είναι η μοναδική ομάδα δίχως νίκη στο πρωτάθλημα και χθες, γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-2 στο ντέρμπι ουραγών από τον Άρη, ο οποίος αναρριχήθηκε στη 12η θέση. Όσο κι αν είναι ακόμα νωρίς, οι πράσινοι της Δερύνειας, με έναν βαθμό σε 11 αγωνιστικές, δεν πείθουν ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ