aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΡατσισμός είναι να εργάζεσαι ως αθλητικογράφος στην Κύπρο...

Ρατσισμός είναι να εργάζεσαι ως αθλητικογράφος στην Κύπρο…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Ο ρατσισμός στις μέρες βρίσκεται σε έξαρση. Τι είναι όρος ρατσισμός για όσους δεν τον γνωρίζουν φυσικά; Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι ΔΕΝ είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους.

Διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, είτε από τον σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού είναι ο φυλετικός ρατσισμός.

Αυτά σε πρώτη ανάγνωση και πάμε πάρα κάτω…

Ρατσισμός είναι να εργάζεσαι ως αθλητικογράφος στην Κύπρο… να προσπαθείς να κάνεις όσο πιο καλά μπορείς την δουλειά σου, να ψάχνεις τρόπους ώστε να πάρεις συνεντεύξεις, δηλώσεις από προπονητές και ποδοσφαιριστές αλλά να μην στο επιτρέπουν οι ίδιες οι ομάδες τους.

Την ίδια ώρα όμως, οι ίδιες οι ομάδες να μην έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα αν οι προπονητές τους και οι ποδοσφαιριστές τους παραχωρήσουν συνέντευξη σε ξένα ΜΜΕ ή σε ΜΜΕ της χώρας που προέρχονται.

Δυστυχώς αυτό που βιώνουμε από τις μεγάλες ομάδες στην Κύπρο είναι πρωτόγνωρο. Θέτουν εμπάργκο δηλώσεων, αλλά μόνο για εντός Κύπρου… Και μετά σου λένε αυτό δεν είναι ρατσισμός!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ