aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠρώτο θέμα στην «Esportiu» η ΑΕΚτζήδικη καταλανική παροικία! (δηλώσεις)

Πρώτο θέμα στην «Esportiu» η ΑΕΚτζήδικη καταλανική παροικία! (δηλώσεις)

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Η καταλανική παροικία στην ΑΕΚ δεν άφησε ασυγκίνητο τον Τύπο της αυτόνομης περιοχής της Ισπανίας, με την εφημερίδα «Esportiu» να αφιερώνει ολόκληρη σελίδα για να εξιστορήσει τα κατορθώματα αυτής της «χούφτας» Καταλανών στη χώρα μας.

Επτά είναι οι Καταλανοί στην ομάδα της Λάρνακας. Οι τρεις ποδοσφαιριστές της σκαλιώτικης ομάδας Νταβίδ Καταλά (γεννημένος στη Βαρκελώνη), Τζοάν Τομάς (Χιρόνα) και Ρουβέν Μίνιο (Κορνέγια), τα μέλη του προπονητικού τιμ Αντόνιο Ιδάλγο (Γκρανιογιέρς) και Τόνι Χιλ (Βαρκελώνη) και φυσικά ο υπεύθυνος μάλλον της παρουσίας τόσων Καταλανών στην ομάδα, ο Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ, Τσάβι Ρόκα (Βαρκελώνη).

Ο Τσάβι Ρόκα, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ήλθε ήδη σε μία επιτυχημένη ομάδα που αγωνίστηκε ήδη μία φορά σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο, τόνισε πως στόχος του είναι να παραμείνει επιτυχημένη βάζοντας το στίγμα του με σχετικά χαμηλό προϋπολογισμό.

roca

«Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί από τις άλλες ομάδες. Ένα πράγμα που υπόσχομαι είναι ότι η ομάδα μας θα προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι ελκυστικό που να το απολαμβάνει ο κόσμος που πληρώνει εισιτήριο για να δει ένα ματς ποδοσφαίρου, σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς. Θέλω ο κόσμος να απολαμβάνει μια ανταγωνιστική ομάδα, να νιώθει νικητής, αλλά ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι το καλό ποδόσφαιρο», εκφράζει ακολούθως ο Καταλανός αθλητικός διευθυντής.

«Η ομάδα έχει μεγαλώσει πολύ», λέει Νταβίδ Καταλά ο οποίος στην ομάδα της Λάρνακας για ήδη τέσσερα χρόνια. «Όταν έφτασα, η ομάδα ήταν τέταρτη-πέμπτη πάνω-κάτω (οι κυπριακές ομάδες στο πρωτάθλημα είναι δεκατέσσερις). Με την άφιξη του νέου προέδρου και του Τσάβι Ρόκα, μεγάλωσε η ομάδα, ενώ έχουμε και ένα νέο γήπεδο… Τα τελευταία δύο χρόνια ανταγωνιζόμαστε τον ΑΠΟΕΛ, αυτό είναι σαν το ισπανικό classico Μπαρσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης».

thomas-tete

Ακολούθως, η «Esportiu» κάνει αναφορά στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ που πάει να θυμίζει το στιλ της Μπαρσελόνα. Τακτική που άρχισε ο Τόμας Κρίστιανσεν (νυν προπονητής του ΑΠΟΕΛ) και συνέχισε ο Ιμανόλ Ιδίακεθ που ήλθε στην ομάδα της Λάρνακας από την Λιέιδα.

«Προσπαθούμε να παίξουμε πάντα αρχίζοντας το παιχνίδι μας από πίσω και να επιτεθούμε οργανωμένα», δήλωσε μία από τις νέες μετεγγραφές φέτος, ο τερματοφύλακας Ρουβέν Μίνιο. «Ο προπονητής έχει μια ιδέα, μου αρέσει αυτό το στυλ του παιχνιδιού και προσπαθούμε να το αφομοιώσουμε», εκφράζει Καταλανός ο τερματοφύλακας, ο οποίος ξεπήδησε από τις τάξεις της Ακαδημίας «Μασία» της Μπάρσα και αισθάνεται σαν το ψάρι στο νερό με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

minio

«Τώρα έχουμε κερδίσει ένα καλό όνομα. Ο καθένας μιλάει καλά από εμάς, έχουμε αποδείξει πως είμαστε καλή ομάδα και έχουμε εφαρμόσει μια φιλοσοφία του παιχνιδιού στο οποίο ο παίκτης απολαμβάνει να παίζει. Οι άνθρωποι βλέπουν ότι το έργο είναι σοβαρό, αλλά δεν αρνούνται ότι στην αρχή ήταν δύσκολο. Για την Ελλάδα και την Κύπρο σχηματίστηκε μία κακή φήμη, αφού υπάρχουν άνθρωποι που είχαν άσχημες εμπειρίες», αποκαλύπτει ακολούθως ο Ρόκα στον Καταλανό συνάδελφο.

Στη συνέχεια ο Καταλά δήλωσε πως είναι χαρούμενος και ότι «ζω πολύ καλά εδώ μαζί με την οικογένειά μου, ενώ και ο γιος μου γεννήθηκε εδώ και περνάμε θαυμάσια. Είναι ένα μικρό νησί, οι άνθρωποι είναι ήσυχοι μέχρι τώρα. Ένα νησί της Μεσογείου, και είναι καλό τόσο για το φαγητό, όσο και για τις καιρικές συνθήκες. Τα πάντα είναι κοντά, και δεν είναι μεγάλες οι αποστάσεις για να παίξουμε σε αγώνες. Όλα είναι πολύ ήσυχα», πρόσθεσε.

«Η προσαρμογή είναι επίσης σχεδόν άμεση, γιατί εκτός από τους τρεις Καταλανούς παίκτες, άλλοι επτά παίκτες της ομάδας και μέλη του τεχνικού τιμ είναι Ισπανοί. Μερικές φορές σου δίνεται η αίσθηση ότι δεν βρίσκεται στο εξωτερικό», υποστηρίζει ο Καταλά.

david catala

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Για μένα είναι η πρώτη φορά που πάω στο εξωτερικό, εκτιμώ ότι είμαι σε θέση να επικοινωνώ εύκολα, επειδή η πλειοψηφία στην ομάδα μιλά ισπανικά και καταλανικά, και επίσης, επειδή είμαστε πολλοί. Η προσαρμογή είναι ευκολότερη και για την οικογένειά μου. Δεν είναι το ίδιο που όταν πηγαίνεις σε άλλες περιπτώσεις στο εξωτερικό περνάς πολλές ώρες στο σπίτι μόνος σου. Εδώ αντίθετα, υπάρχει και ζωή μετά το ποδόσφαιρο», λέει ο Μίνιο.

«Με όλα αυτά, η ΑΕΚ Λάρνακας με ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο, κάνει όνειρα τίτλου και θέλει να είναι ο ηγέτης του πρωταθλήματος», αναφέρετε καταληκτικά στο ρεπορτάζ της «Esportiu». «Η φιλοδοξία της ομάδας είναι να κερδίσει τον τίτλο πρωταθλήματος στην Κύπρο, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ. Μετά από χρόνια μοιάζει να είναι πιο κοντά και φέτος ίσως να είναι η χρονιά της αφού η ομάδα είναι πιο ώριμη από ποτέ», δήλωσε ο Μίνιο.

«Προσπαθούμε να επιτευχθεί ο στόχος ενός τίτλου για την ΑΕΚ» είπε ο Καταλά. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ότι είμαστε πρώτοι, είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα πάνε καλά», λέει ο Ροκα.

aek-asportiu

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ