aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρώτο ντέρμπι και τι ντέρμπι! (Δηλώσεις)

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Η σημερινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 περιλάμβανε δυο αναμετρήσεις. Λόγω όμως της αναβολής (για αύριο) του αγώνα ανάμεσα στην ΕΘΑ και στον ΑΠΟΕΛ, το πρώτο τζάμπολ της νέας χρονιάς θα είναι… μονό!

Αυτό θα γίνει στο Γήπεδο «Κώστας Παπαέλληνας», έδρα του Κεραυνού, όπου θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ. Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της νέας περιόδου και απλά, είναι το πρώτο από τα πάμπολλα που θα ακολουθήσουν. Ερυθροκίτρινοι εναντίον πρασινοκίτρινων στην αναμέτρηση που θα αρχίσει στις 17:00.

Δεν είναι και λίγες εκείνες οι εκτιμήσεις που θέλουν την ομάδα της Λάρνακας να είναι το απόλυτο φαβορί, για να κρατηθεί στην κορυφή για μια ακόμη σεζόν. Υπάρχουν, όμως, κι αυτές που λένε ότι ο Κεραυνός μαζί με τον ΑΠΟΕΛ θα είναι οι μεγάλοι της ανταγωνιστές. Όλα αυτά θα φανούν στην πορεία.

Χριστόφορος Λειβαδιώτης (προπονητής Κεραυνού) και Τζο-Τζο Γκαρσία (ο αγέραστος άσος της ΑΕΚ) δήλωσαν ετοιμότητα για τη σημερινή αναμέτρηση. Ο προπονητής των ερυθροκίτρινων επισήμανε: «Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα τόσο σπουδαίο ντέρμπι και, κυρίως, επειδή πρόκειται για παιχνίδι πρεμιέρας, θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο και για τις δυο ομάδες κι είναι πολύ πιθανόν να κριθεί στα σημεία. Από τους παίκτες μου θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια και πλήρης αυτοσυγκέντρωση για όσο κρατήσει αυτό το παιχνίδι».

Από την άλλη, ο Τζο-Τζο Γκαρσία ανέφερε: «Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό και σπουδαίο παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο πολύ δυνατές ομάδες. Για την ΑΕΚ όμως είναι αναγκαίο να αρχίσει με μια σπουδαία επιτυχία, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, όπως είναι ο Κεραυνός. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε η ομάδα μου θα αποκτήσει τεράστια ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ