aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠρωτιά για Μάντσεστερ Σίτι, 2η η ΑΕΚ και 4η η Ανόρθωση!

Πρωτιά για Μάντσεστερ Σίτι, 2η η ΑΕΚ και 4η η Ανόρθωση!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Με αφορμή τη μετεγγραφή του Αντριάν Κολούνγκα στην Ανόρθωση, η ιστοσελίδα «Proyectoepem.wordpress.com» (Españoles por el Mundo / σ.σ. Ισπανοί σε όλο τον κόσμο), δημοσίευσε μέσω Twitter μία λίστα με τις πέντε ομάδες στις οποίες εργοδοτούνται οι περισσότεροι Ισπανοί ανά τον κόσμο. Δηλαδή αυτών που βγάζουν το ψωμί τους μακριά από την πατρίδα τους.

Βάσει έρευνά μας, δεν πρόκειται μόνο για ποδοσφαιριστές, διότι αρχικά εκεί πήγε το μυαλό μας. Στον αριθμό των εργοδοτούμενων Ισπανών που δημοσίευσε η πιο πάνω ιστοσελίδα, προσμετρούνται και μέλη προπονητικού επιτελείου καθώς και διοίκησης.

Σε αυτές τις πέντε ομάδες, συμπεριλαμβάνεται η ΑΕΚ και η Ανόρθωση. Την πρωτιά κατέχει η αγγλική Μάντσεστερ Σίτι, ακολουθεί δεύτερη η ομάδα της Λάρνακας, 3η στη λίστα είναι η Ίντερ Λέγκιρους (ρωσσοφινλανδική ομάδα η οποία ιδρύθηκε στην Αγία Πετρούπολη και εδρεύει στη Βάνταα της Φινλανδίας), 4η η «Κυρία» της Αμμοχώστου και στην 5η θέση βρίσκεται η Εσπανιόλ Καρλσρούη η οποία αγωνίζεται στη γερμανική Λαντεσλίγκα (6η  κατηγορία / πρωτάθλημα περιφερειών).

Σύμφωνα με την εν λόγω λίστα, η Σίτι εργοδοτεί 20 Ισπανούς, η ΑΕΚ 16, η Λέγκιρους 13, η Ανόρθωση 13 και η Εσπανιόλ Καρλσρούη. Βεβαίως, μετά την αποχώρηση του Κριστόβαλ Κρέσπο από την Ανόρθωση, ο αριθμός μειώθηκε σε 12.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ