aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΠρωτάθλημα καλαθόσφαιρας: Το σκηνικό στην τετράδα

Πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας: Το σκηνικό στην τετράδα

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Είναι ξεκάθαρο πλέον το σκηνικό για τις ομάδες που θα είναι στην τετράδα και θα συμμετάσχουν στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ Ανδρών. Πρόκειται για τις ομάδες Κεραυνός, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Παραλίμνι.

Τη στιγμή που οι συγκεκριμένες ομάδες απαρτίζουν και την 4άδα στο κύπελλο και είναι δεδομένο ότι οι δύο τίτλοι της φετινής σεζόν θα καταλήξουν σε μία ή δύο από τις πιο πάνω ομάδες. Επειδή όμως τα παιχνίδια για το κύπελλο αργούν (θα γίνουν σ’ έναν περίπου μήνα), ας κάνουμε μια εκτίμηση γι’ αυτά που θα δούμε στα πλέι-οφ:

Ο Κεραυνός δεν χάνει με τίποτα το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας, τη στιγμή που και η ΑΕΚ δεν μπορεί να… μετακινηθεί από τη 2η θέση. Εκκρεμότητα υπάρχει μόνο για την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση και γι’ αυτήν που θα μείνει στο τέλος στην 4η θέση. Ίσως ξεκαθαρίσει στην επόμενη αγωνιστική. Πώς; Εάν ο Κεραυνός νικήσει την ομάδα του Παραλιμνίου και ο ΑΠΟΕΛ επικρατήσει στο Λευκόθεο της ΑΕΚ, τότε η ομάδα της Λευκωσίας θα καταλάβει οριστικά την 3η θέση και το Παραλίμνι την 4η θέση.

Εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο και από τη στιγμή που τα ζευγάρια των ημιτελικών διασταυρώνουν το 1 με το 4 και το 2 με το 3, αν ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ συναντηθούν στα ημιτελικά, τότε το κοινό τους ρεκόρ συνεχόμενων παρουσιών στην τελική φάση των πλέι-οφ θα μείνει στις τέσσερις συνεχόμενες σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ