aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρωτάθλημα… για όλα τα γούστα!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ένα πρωτάθλημα για όλα τα γούστα… με ξεκάθαρα φαβορί, αουτσάιντερ και τις επιστροφές δύο «μεγάλων» να ξεχωρίζουν. Φαινομενικά, ΑΕΚ και Κεραυνός είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος, με τον «ενισχυμένο» ΑΠΟΕΛ και τις πάντα επικίνδυνες ΕΘΑ και ΕΝΠ να παραμονεύουν. Απόλλων, ΑΕΛ και Ομόνοια βρίσκονται λίγο πιο κάτω, αλλά αναμένεται να πουλήσουν ακριβά το τομάρι» τους.

Με αφορμή λοιπόν, την έναρξη του πρωταθλήματος της Basket League, η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy καταγράφει τα δεδομένα και τις απόψεις της για το νέο καλαθοσφαιρικό πρωτάθλημα.

ΑΕΚ και Κεραυνός αρχίζουν την σεζόν ως ξεκάθαρα φαβορί για τον τίτλο. Οι δύο τελευταίες περιόδοι αρχίζουν, και όλοι θεωρούν και πιστεύουν ότι αυτές οι δύο ομάδες θα αποτελέσουν το ζευγάρι των τελικών, καθώς βρίσκονται σε όλα τα επίπεδα (προϋπολογισμό, τεχνικά και προγραμματισμό) ένα «σκαλί» πιο πάνω από τους υπόλοιπους. Αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά αν θα ισχύσουν και φέτος, διότι οι δύο ομάδες από την εικόνα που έδειξαν τόσο στα φιλικά, όσο και στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, δεν φάνηκαν τόσο δυνατές όσο τις προηγούμενες σεζόν.

Από εκεί και πέρα, αναμένονται συμπεράσματα από τις ομάδες ΑΠΟΕΛ, ΕΘΑ και ΕΝΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι πάντα δυνατοί και δεν μπορεί κανένας να τους ξεγράψει. Μπορεί να έχασαν τον αρχηγό τους Βασίλη Κούνα (πήγε στην ΑΕΚ), ωστόσο άλλαξαν τακτική και έδωσαν την αρχηγία τους στον 23χρονο Βίκτωρα Ιερονυμίδη, θέλοντας να κάνουν μια καινούρια αρχή με τον Βαγγέλη Ζιάγκο στο τιμόνι τους.

Η ΕΘΑ είναι πάντα υπολογίσιμη και δυνατή, και αυτό το έδειξε με την κατάκτηση του σούπερ καπ απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ η ΕΝΠ, σεζόν ανά σεζόν είναι καλύτερη και με την επιστροφή του Τρισόκκα και την προσθήκη του Μάρκου (δανεικός από τον Κεραυνό), ίσως επιδιώξει να κάνει το επόμενο βήμα στοχεύοντας ακόμα και στην κατάκτηση του Κυπέλλου (;).

Ο Απόλλωνας, μοιάζει «ανανεωμένος», καθώς με την παραμονή του Παντούρη και την επιστροφή των Ηλιάδη (μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς θα επιστρέψει στις ΗΠΑ για σπουδές) και Στυλιανού (επέστρεψε από τον ΑΠΟΠ Πάφου), ισχυροποιείται και ειδικά στην έδρα του είναι πάντα δυνατός και υπολογίσιμος.

Άλλη «αίγλη» θα δώσουν στο πρωτάθλημα οι επιστροφές της ΑΕΛ και της Ομόνοιας. Μοναδικό ζητούμενο και των δύο είναι να βλέπουν κάθε παιχνίδι διαφορετικά και να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν από τη φετινή σεζόν, «κτίζοντας» παράλληλα και για τις επόμενες. Αξιοσημείωτο γεγονός και για τις δύο ομάδες, η επιστροφή των αρχηγών τους (Παλάλας και Νεοφύτου αντίστοιχα), οι οποίοι αναμένεται να ηγηθούν στην προσπάθεια των δύο ομάδων.

Λάβετε θέσεις λοιπόν, με ευχή να δούμε στο πρωτάθλημα περισσότερη συμμετοχή Κυπρίων καλαθοσφαιριστών, αύξηση του ανταγωνισμού και το κυριότερο, περισσότερο κόσμο στα γήπεδα.

Σ.σ: Η συμμετοχή των Κύπριων καλαθοσφαιριστών είναι ο μοναδικός τρόπος να ισχυροποιηθεί αυτό το ταλαιπωρημένο άθλημα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ