aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠρωτάθλημα Cyta: Tα εφτά ματς της πρώτης αγωνιστικής, πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι (pic)

Πρωτάθλημα Cyta: Tα εφτά ματς της πρώτης αγωνιστικής, πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι (pic)

Πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι στο νέο πρωτάθλημα Cyta. Κάποια παιχνίδια πρόκειται να προσελκύσουν αρκετό ενδιαφέρον αλλά όχι όπως αυτό που θα προσέλκυε ένα ντέρμπι.

Το νέο πρωτάθλημα αρχίζει στις 22 Αυγούστου και θα διεξαχθεί το διήμερο 22-23. Ακόμη δεν έγινε γνωστό εάν θα διεξαχθούν αγώνες και τις Δευτέρες κάτι που είναι πολύ πιθανόν να συμβεί. Ακριβείς ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής θα διεξαχθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική: Πάφος FC Vs Ομόνοια, Ανόρθωση Vs Ερμής, Απόλλων Vs Δόξα, Εθνικός Άχνας Vs ΕΝΠ, Ολυμπιακός Vs ΑΕΛ, Νέα Σαλαμίνα Vs ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ Vs Καρμιώτισσα.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν δύο γύροι σε 26 αγωνιστικές και με την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα διαβαθμιστούν στη Β’ Κατηγορία.

Οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, αγωνιζόμενες σε δύο ομίλους και θα διεξαχθούν δέκα επιπρόσθετες αγωνιστικές. Στον πρώτο όμιλο θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 της πρώτης φάσης και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12 θα αγωνιστούν στο δεύτερο όμιλο. Οι 12 ομάδες θα μεταφέρουν στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που θα έχουν εξασφαλίσει με το τέλος της πρώτης φάσης.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον πρώτο όμιλο θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια. Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας από το δεύτερο όμιλο θα διαβαθμιστούν επίσης στη Β’ Κατηγορία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ