aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠρόταση για 14 ομάδες: «Θρίλερ» για την πέμπτη ψήφο

Πρόταση για 14 ομάδες: «Θρίλερ» για την πέμπτη ψήφο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Έντονο παρασκήνιο, συνεχείς διαβουλεύσεις και ανατροπές είναι το σκηνικό που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο ενόψει της συνεδρίας του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ, η οποία μετατέθηκε από την Τετάρτη, που ήταν αρχική ορισμένη, για το μεσημέρι (12:30) της Πέμπτης.

Το ισχυρότατο «ρεύμα» για πρωτάθλημα 14 ομάδων τη νέα σεζόν άρχισε να εξασθενεί σε βαθμό που εκτυλίσσεται ένα θρίλερ για το κατά πόσο θα στο δ.σ. της ΚΟΠ θα περάσει το αίτημα για αλλαγή της προκήρυξης και να μην υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες από το φετινό πρωτάθλημα.

Ανόρθωση και Απόλλων έχουν πάγια θέση στο συγκεκριμένο θέμα, η Ομόνοια ανήμερα της Άτυπης Γενικής Συνέλευσης ξεκαθάρισε ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή η αλλαγή της προκήρυξης, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης (2/1) με ανακοίνωσή του ο ΑΠΟΕΛ πέρασε στην «όχθη» των ομάδων που είναι κατά της εισήγησης για 14 ομάδες. Η θέση των γαλαζοκιτρίνων είναι το επόμενο πρωτάθλημα της περιόδου 2021-2022 να διεξαχθεί με 12 ομάδες. Να μην υπάρξει υποβιβασμός στο τέλος της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος και να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες στο τέλος των πλέι οφ.

Για να περάσει η αλλαγή της τροποποίησης της προκήρυξης του πρωταθλήματος χρειάζεται να ψηφίσουν υπέρ τα 4/5 των παρόντων μελών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ απαρτίζεται από 21 μέλη, επομένως απαιτούνται 17 ψήφοι. Επομένως, για να μην περάσει το αίτημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες χρειάζονται να καταψηφιστεί από πέντε μέλη. Ανόρθωση, Απόλλων, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ δημόσια έχουν τοποθετηθεί για καταψήφιση του αιτήματος. Άρα, απομένει άλλη μία ψήφος για να ανάψει «κόκκινο» στο «κύμα» επιθυμίας πρωταθλήματος 14 ομάδων τη νέα σεζόν.

Τα 21 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ

Γιώργος Κούμας (Πρόεδρος ΚΟΠ), Χάρης Λοϊζίδης (ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας), Ευάγγελος Μούσκος (ΑΕΚ Λάρνακας), Μιχάλης Ππεκρής (Ανόρθωση Αμμοχώστου), Νίκος Νικολάου (Ομόνοια Λευκωσίας), Φώτης Φωτίου (ΑΕΛ Λεμεσού), Φοίβος Βάκης (Απόλλων Λεμεσού), Γιώργος Φαντάρος (Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου), Μιχάλης Μίτας (Δόξα Κατωκοπιάς), Αντώνης Ορθοδόξου (Εθνικός Άχνας), Ευριπίδης Λοϊζίδης (Πάφος FC), Αβραάμ Πιττάκης (ΕΝΠ), Κρίτων Τορναρίτης (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Θάσος Παναγιώτου (Ερμής Αραδίππου), Κώστας Χατζηστυλλής (Καρμιώτισσα), Ιωάννης Τσαγγάρης (εκπρόσωπος Β’ Κατηγορίας), Κώστας Σωφρονίου (εκπρόσωπος Β’ Κατηγορίας), Μενέλαος Μενελάου (εκπρόσωπος Β’ Κατηγορίας), Φίλιππος Γιαπατός (εκπρόσωπος Γ’ Κατηγορίας) Μιχάλης Χριστοφή (εκπρόσωπος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ), Σωτήρης Κωνσταντίνου (εκπρόσωπος ΣΔΚ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ