aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠροπονητής του μήνα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο ο Όλτρα

Προπονητής του μήνα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο ο Όλτρα

Η αήττητη πορεία του στους δύο τελευταίους μήνες του 2022 με την ΑΕΚ, έδωσε στον Χοσέ Λουίς Όλτρα, το έπαθλο «Προπονητής του Μήνα» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Ο Ισπανός προπονητής μάζεψε τους περισσότερους ψήφους από τους προπονητές των 14 ομάδων του πρωταθλήματος Cyta.

Σε αυτούς τους δύο μήνες, υπό την καθοδήγηση του Χοσέ Λουίς Όλτρα, η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε τις εφτά από τις εννέα σερί νίκες, που αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της, ξεπερνώντας τις 8 συνεχόμενες που είχε το 2016.

Τον Νοέμβριο κέρδισε εκτός έδρας τον Ακρίτα (2-1) και εντός την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα με το ίδιο σκορ (1-0). Τον Δεκέμβριο ακολούθησαν άλλα τέσσερα τρίποντα κόντρα σε Ένωση (0-2), Δόξα (0-1), Ομόνοια (2-1) και Νέα Σαλαμίνα (0-2). Σημειώνεται ό,τι πριν από τις… εντός των τειχών επιτυχίες, στις αρχές Νοεμβρίου οι κιτρινοπράσινοι είχαν φέρει 1-1 με τη Ρεν στη Γαλλία, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Δεύτερος στις προτιμήσεις, και στους δύο μήνες, ήταν ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς που επίσης ήταν αήττητος, με 6 νίκες και 1 ισοπαλία.

Να αναφερθεί πως οι κανόνες του βραβείου καθορίζουν ό,τι οι προπονητές των 14 ομάδων της Α’ κατηγορίας δίνουν κάθε μήνα την ψήφο τους στους συναδέλφους τους, αξιολογώντας το έργο τους. Βαθμολογούν με 5, 3 και 1 βαθμούς τους τρεις που θεωρούν τους κορυφαίους σε κάθε μήνα.

Ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου δίνει το έπαθλο από το 2015, επιδιώκοντας να φανεί η δουλειά των προπονητών, με κριτές τους ίδιους τους προπονητές.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν θα αναδειχθεί ο «Προπονητής της Χρονιάς», με τον τίτλο να πηγαίνει στον προπονητή που θα πάρει περισσότερες φορές το έπαθλο «Προπονητής του Μήνα». Μέχρις στιγμής, πέραν του Χοσέ Λουίς Όλτρα, για τον μήνα Οκτώβριο νικητής ήταν ο προπονητής της Πάφου, Χένινγκ Μπεργκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ