aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΠρώην διεθνής ποδοσφαιριστής στην παγίδα του «επενδυτή» στο Παραλίμνι - Καταγγελίες ότι τσέπωσε €46.500

Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής στην παγίδα του «επενδυτή» στο Παραλίμνι – Καταγγελίες ότι τσέπωσε €46.500

ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΤΖΙΗΠΑ

Παραδόθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (5/2) ο 32χρονος που καταζητείτο από το ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του. Ακολούθως, ανακρίθηκε γραπτώς δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι αναμένεται να διερευνηθούν ενώ στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση για να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Δικαστηρίου στη Λεμεσό για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Ο 32χρονος φέρεται σύμφωνα και με τις καταγγελίες που έγιναν στο ΤΑΕ Λεμεσού, περί τα μέσα Ιανουαρίου, να ξεγέλασε δύο πρόσωπα από τα οποία απέσπασε συνολικά το ποσό των €46.500 κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2023 και Ιανουαρίου 2024. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι δύο παραπονούμενοι, ο ύποπτος κατάφερε να πείσει να του δώσουν χρήματα με σκοπό να επενδύσει σε ποδοσφαιρική ομάδα και συγκεκριμένα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το philenews, παραπονούμενος στην υπόθεση είναι πρώην Ελληνοκύπριος ποδοσφαιριστής και τώρα επιχειρηματίας, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο 32χρονος ύποπτος φέρεται να του απέσπασε το ποσό των €36.500, σε τέσσερις διαφορετικές οικονομικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 32χρονος φέρεται να ανέφερε στον πιο πάνω παραπονούμενο ότι θα αγόραζε ποδοσφαιρική ομάδα και θα τον εργοδοτούσε ως προσωπικό του σύμβουλο λόγω της πολυετούς πείρας του στο ποδόσφαιρο.

Ο 32χρονος ύποπτος, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν καταγγελθεί, ισχυρίστηκε ότι είναι ιδιοκτήτης μεγάλου χρηματικού ποσού στο εξωτερικό και το ανέμενε μετά από διαδικασία, για μπορέσει να προχωρήσει στην αγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας. Η δεύτερη καταγγελία έγινε από γυναίκα στη Λεμεσό και σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, έδωσε το ποσό των €10.000 στον 32χρονο ύποπτο η οποία πείστηκε για την ίδια ακριβώς επένδυση. Η αρχική επικοινωνία του υπόπτου με τους δύο παραπονούμενους έγινε μέσω μηνυμάτων με τον 32χρονο να προτείνει στα εν λόγω πρόσωπα να συνεργαστούν για την επένδυση στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος σε συνομιλίες που είχε μαζί τους, φέρεται να τους είπε έχει στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό ενώ ανέμενε και έγκριση από τραπεζικό ίδρυμα για δάνειο. Οι παραπονούμενοι πείστηκαν ότι οι προθέσεις του υπόπτου ήταν αληθινές και έτσι του έδωσαν τα χρήματα. Ο 32χρονος μάλιστα για να πείσει τους παραπονούμενους φαίνεται να χρησιμοποίησε και ποδοσφαιριστή.

Εναντίον του 32χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της απάτης, απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ