aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠόσο ακόμη θα πονάει το κυπριακό ποδόσφαιρο;

Πόσο ακόμη θα πονάει το κυπριακό ποδόσφαιρο;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η αλήθεια για την κάρτα φιλάθλου και τα όσα ακούγονται, βρίσκεται κάπου στη μέση και όλοι θα πρέπει να δουν ξανά και ξανά, πώς θα γεμίσουν ξανά τα γήπεδο. Οι ομάδες και κατ’ επέκταση το ποδόσφαιρό μας πονάει από την απουσία του κόσμου. Μάλιστα η κατάσταση περισώθηκε κάπως γιατί ομάδες, όπως η Ανόρθωση και η Ομόνοια μετά από μακρά απουσία από τις πρώτες θέσεις έχουν επανέλθει στο προσκήνιο και βαθμολογικά.

Αν δεν ήταν και η δίψα των οπαδών αυτών των ομάδων, σκέφτηκε κάποιος πόσο βαρετά θα ήταν τα γήπεδά μας; Δανειζόμαστε, απόσπασμα της ανακοίνωσης των οργανωμένων φιλάθλων της ΑΕΛ: «Είναι καιρός σωματεία, κόσμος, οργανωμένοι, αθλητές και ομοσπονδίες να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι σε μια κοινή συνάντηση για το θέμα. Καλούμε τους συνδέσμους με τις ομάδες τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της επίσημης ΑΕΛ».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης, που βρέθηκε στα πυρά των πολλών, είναι ντόμπρος και ειλικρινής, μάλιστα έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό, ως κορυφαίος αθλητής στα μαθητικά του χρόνια, αλλά και ως φίλαθλος που είναι τώρα. Δεν ανέλαβε για να κάνει καριέρα πολιτικού. Ανέλαβε για να βοηθήσει, αλλά ο άνθρωπος βρέθηκε μπροστά σε δύσκολες… και υπόγειες καταστάσεις με πολλά θέματα του αδίστακτου κοινωνικού μας ιστού.

Αν, όμως, θέλουμε να σώσουμε κάτι από το ποδόσφαιρο, αυτό μπορεί να γίνει με ειλικρινή διάλογο και καλή θέληση. Μάλιστα όλα είναι πιο εύκολα όταν δεν υπάρχουν τάσεις μηδενισμού…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ