aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠόσα κοστολογούνται οι ομάδες και ποιοι οι πιο ακριβοί παίκτες

Πόσα κοστολογούνται οι ομάδες και ποιοι οι πιο ακριβοί παίκτες

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η μετεγγραφική περίοδος του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε την 31η Αυγούστου. Παραμένει το «παράθυρο» της ενίσχυσης με άνεργους παίκτες, έως τις 7 Σεπτεμβρίου, διάστημα στο οποίο αναμένεται να γίνουν ελάχιστες προσθήκες από τις κυπριακές ομάδες.

Ρίχνοντας μια ματιά στην παγκοσμίου φήμης ιστοσελίδα transfermarkt, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την χρηματιστηριακή αξία ομάδων και ποδοσφαιριστών (οι αριθμοί συνήθως είναι πολύ μεγαλύτεροι σε σχέση με την πραγματικότητα τουλάχιστον όσον αφορά το κυπριακό ποδόσφαιρο, όμως, είναι η μοναδική πηγή καταγραφής οικονομικών δεδομένων χρηματιστηριακής αξίας ομάδων και παικτών) η συνολική αξία των ρόστερ των 12 ομάδων Α’ Κατηγορίας ανέρχεται στα €128.300.000.

Πιο ακριβή ομάδα, κοστολογείται ο ΑΠΟΕΛ. Η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων φτάνει τα €21.150.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία του transfermarkt, η αξία του έμψυχου δυναμικού των πρωταθλητών μειώθηκε κατά €3.600.000 σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθεί ο Απόλλων με αξία €16.330.000, ελάχιστα μειωμένο σε σχέση με τη σεζόν 2017/18 και τρίτη η Ομόνοια, την οποία κοστολογούν με €13.700.000.

Η χρηματιστηριακή αξία των έξι «μεγάλων»

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, ο Γκάγιας Ζαχίντ με χρηματιστηριακή αξία €2.000.000 είναι ο πιο ακριβός παίκτης που αγωνίζεται στο κυπριακό πρωτάθλημα, άρα και του «Αρχαγγέλου». Ο Άντον Μάγκλιτσα αναδεικνύεται ως το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του Απόλλωνα, ενώ για την Ομόνοια σταθερή αξία αποτελεί ο Ματ Ντάρμπισαϊρ. Η παρουσία στην Κρασνοντάρ κρατά ψηλά τις μετοχές του Λαβόρδε, με τον Ιβάν Τριτσκόφσκι να κατατάσσεται ως ο πιο «καυτός» χρηματιστηριακά παίκτης της ΑΕΚ.

Οι ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη αξία των έξι «μεγάλων»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ