aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠοιο ποδόσφαιρο και ποιο πρωτάθλημα, ρε;

Ποιο ποδόσφαιρο και ποιο πρωτάθλημα, ρε;

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Λέμε συχνά, αβασάνιστα μάλιστα, ότι το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικότερο από τα δευτερεύοντα πράγματα στη ζωή μας. Δεν το είχα ποτέ φανταστεί ότι θα ερχόταν η ώρα, που θα έπρεπε να το βιώσουμε με έναν από τους χειρότερους τρόπους. Διότι με την πανδημία του κορωνοϊού να μαστίζει τον κόσμο, το αντιλαμβάνεσαι με τον χειρότερο τρόπο.

Έκατσα που λέτε προψές να δω τη ρεβάνς ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ατλέτικο, αλλά παράλληλα με όσα εκτυλίσσονταν στον αγωνιστικό χώρο, η σκέψη μου ήταν στις εξέδρες. «Κατάμεστο γήπεδο σε τέτοια εποχή», σκέφτηκα, «είναι σαν να προκαλούν την τύχη τους». Δεν ήταν μόνο αυτό, όμως, μα και ότι κάθε επαφή που έβλεπα ανάμεσα σε αθλητές, ακόμα και στους πανηγυρισμούς όταν σκόραραν και αγκαλιάζονταν ή έδιναν τα χέρια, πάλι τη μετάδοση του ιού σκεφτόμουν.

Μια καταραμένη, διαρκής σκέψη στο κεφάλι, αποτέλεσμα ασφαλώς της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, ειδικά τις τελευταίες ημέρες που ο Covid-19 χτύπησε την «πόρτα» μας (έτσι γίνεται πάντα, όσο ένα κακό συμβαίνει εκτός συνόρων… κείται μακράν και νομίζουμε πως δεν θα μας πιάσει ποτέ το κολάνι). Έτσι, δεν ευχαριστιέσαι ποδόσφαιρο, ασφαλώς, αλλά για να σας πω την αλήθεια, ποιο ποδόσφαιρο;

Σημασία έχει η ασφάλεια των πολιτών, ανάμεσά τους και οι ποδοσφαιριστές, όπως φυσικά και οι άλλοι αθλητές των άλλων σπορ. Τα μηνύματα από το εξωτερικό έρχονται και ηχούν στεντόρεια, καθώς ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες έχουν ήδη πιάσει τον ιό. Γιατί λοιπόν να ρισκάρουμε την υγεία τους στην Κύπρο; Είναι καλύτερα για προληπτικούς λόγους να βάλουμε λουκέτο μέχρι νεωτέρας όχι μόνο στις κερκίδες, μα και στα γήπεδα γενικά. Το κύριο χαρακτηριστικό του κορωνοϊού άλλωστε είναι η εύκολη και ταχύτατη εξάπλωσή του.

Όλα τα άλλα, ποιος θα πάρει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, ποιος επωφελείται από το ένα και ποιος μειονεκτεί από το άλλο, είπαμε, δεν είναι μείζονος σημασίας, αλλά ελάσσονος. Είναι τουλάχιστον αστειότητες.

Υ.Γ.: Ενώ βρισκόμουν προς το τέλος του άρθρου, έσκασε η είδηση για δέκα κρούσματα κορωνοϊού στο Λίβερπουλ, που αποδίδονται από τα αγγλικά ΜΜΕ στην παρουσία 3.000 οπαδών της Ατλέτικο. Πολύ φοβάμαι πως είναι μόνο η αρχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ