aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΠοια αποχετευτικά και ποια… αρχαία; Το μεγαλύτερο κύκλωμα είναι στο ποδόσφαιρο!

Ποια αποχετευτικά και ποια… αρχαία; Το μεγαλύτερο κύκλωμα είναι στο ποδόσφαιρο!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεν κατάλαβα! Όλοι έχουν δικαίωμα διά να ομιλούν για τον όμορφο και μαγικά πλασμένο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου και δεν έχει ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος; «Τουλάχιστον 500 άτομα γνωρίζουν γι’ αυτές τις υποθέσεις που αφορούν στα στημένα», είπε ο δήμαρχος.

Η αλήθεια είναι ότι από τους –τουλάχιστον– 500 που γνωρίζουν, αυτοί που έχουν το θάρρος και μιλούν δεν ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού. Κι ένας απ’ αυτούς είναι ο Φαίδωνας, ο οποίος γνωρίζει πού εδρεύουν τα μεγάλα (προφανώς θα υπάρχουν και μικρότερα) πλοκάμια του κυκλώματος: «Βρίσκονται στη Λεμεσό, στην Αμμόχωστο και στη Λευκωσία και οικειοποιούνται πολλά εκατομμύρια τον χρόνο».

Δεν ξέρω αν ο Φαίδωνας έχει στοιχεία, ούτε αν ευσταθούν οι καταγγελίες του για «αγοραπωλησία τεμαχίου γης 24 εκατομμυρίων στη Λεμεσό» και για τους «Κύπριους παράγοντες που έχουν ενοικιασμένα διαμερίσματα στην Ασία και έχουν σέρβερ εκεί και στήνουν παιχνίδια».

Το σίγουρο είναι ότι όταν του υποδείχθηκε «ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου», η απάντησή του ήταν μαχαίρι: «Είναι εύκολο να αποδειχθεί η ενοχή, φτάνει τα αρμόδια όργανα του Κράτους να κάνουν τους κατάλληλους ελέγχους». Τι κάνουν οι διωκτικές Αρχές για να αποδειχθεί η ενοχή ή η αθωότητα; Ο Φαίδωνας περιμένει μία απάντηση… Να είναι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να την πάρει (την απάντηση) μέχρι να τελειώσει η θητεία του στον δημαρχιακό θώκο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Όλα κι όλα, αλλά ο Φαίδωνας είναι παλικάρι! Εκεί που μιλούσε για τα σκάνδαλα στα αποχετευτικά (όλων των πόλεων!) και για τα… αρχαία, το γύρισε στα στημένα του ποδοσφαίρου για να τονίσει ότι έχει πολλούς που ξέρουν, αλλά κάνουν την… πάπια: «Και κομματάρχες τα ξέρουν και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας τα ξέρουν και δημοσιογράφοι τα ξέρουν»!

Φρόντισε μάλιστα να φτιάξει και το προφίλ τους μπας και ξεστραβωθούμε κι όλοι οι υπόλοιποι: «Είναι Κύπριοι ευυπόληπτοι. Είναι κύριοι της κυπριακής κοινωνίας και Λευκωσιάτες. Ας σοβαρευτούμε! Σας λέω πως από αυτά που ξέρω εγώ, υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν πολύ περισσότερα. Σε αυτόν τον τόπο είναι ο ένας γνωστός ή κουμπάρος του άλλου».

Ο δήμαρχος Πάφου θα κληθεί από τις ερευνητικές Αρχές να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του. Είναι βέβαιο ότι θα δυσκολευθεί πολύ. Πάρα πολύ… Εκτός κι έχει ανοικτή γραμμή με τον ιδιοκτήτη των διαμερισμάτων στην Ασία, από τον οποίο νοικιάζουν οι Κύπριοι παράγοντες κι έχουν τους σέρβερ τους για να στήνουν τα ματς. Οπόταν αλλάζει το πράγμα.

Ένας άνθρωπος, όπως ο Φαίδωνας Φαίδωνος, με δεκάδες σοβαρές καταγγελίες στο «παλμαρές» του, αξιολογεί τα κυκλώματα της διαφθοράς στον τόπο μας! Ποια αποχετευτικά, ποια αρχαία, ποιες δωροδοκίες για αδειοδότηση κτηρίων για το φυσικό αέριο;

«Τα μεγαλύτερα κυκλώματα στον τόπο μας είναι γύρω από ποδόσφαιρο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε πόσο βάθος είναι και πόσα εκατομμύρια παίζονται ή πως στήνουν την όλη ιστορία. Τις εκλογές, ποιος θα εκλεγεί, ποιος θα διοριστεί και πώς θα γίνει. Αυτοί τα καθορίζουν», είπε ο Φαίδωνας και μας κούφανε όλους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ