aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠιθανό να λύσουν τις διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες

Πιθανό να λύσουν τις διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μετά την απρόσμενη εξέλιξη στο θέμα του Τόνιο, άλλη μια αρνητική είδηση προέκυψε χθες για την ΑΕΚ. Ο Νέστορας Μυτίδης δεν συμμετείχε στην πρώτη προπόνηση της ομάδας της Λάρνακας, καθώς θεωρεί ότι το συμβόλαιο που ανανεώθηκε μονομερώς τον περασμένο Οκτώβριο δεν ισχύει.

Ο Κύπριος επιθετικός ενημέρωσε πρόσφατα τον σύλλογο για τις προθέσεις του. Όπως τους εξήγησε, θεωρεί ότι με τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ είναι ελεύθερος από την 31η Μαΐου να μετακομίσει σε όποια ομάδα θέλει. Σε περίπτωση που ενταχθεί σε ομάδα του εξωτερικού, η ΑΕΚ δεν δικαιούται αποζημίωση, ενώ σε ενδεχόμενη συμφωνία με κυπριακή ομάδα δικαιούται αποζημίωση ίση με το ύψος των αποδοχών του.

Η ΑΕΚ έστειλε χθες το ακόλουθο μήνυμα: «Ο Μυτίδης δεσμεύεται με συμβόλαιο μαζί μας μέχρι το 2017. Σε περίπτωση που δεν το τιμήσει, θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας». Πλέον, είναι πολύ πιθανόν να λύσουν τις διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες οι δύο πλευρές. Πάντως, ο Μυτίδης εξετάζει ήδη κάποιες περιπτώσεις από το εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι το γυαλί έχει ραγίσει από το περασμένο Φθινόπωρο και όλα συνηγορούν ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Λάρνακας άρχισε από χθες την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν χωρίς τον προπονητή της Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Ο βοηθός του, Αντόνιο Ιδάλγκο, και ο γυμναστής Τόνιο Χιλ ανέλαβαν το βάρος των προπονήσεων. Ως γνωστόν, πέρα από τον Μυτίδη, από την προπόνηση απουσίαζε ο Τόνιο που είναι με άδεια, ενώ προπονήθηκαν για πρώτη φορά οι δύο νεοαποκτηθέντες, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και Θωμάς Ιωάννου.

Η «ανοικτή» προπόνηση της ΑΕΚ είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ η ομάδα θα «πετάξει» για την Πολωνία μία ημέρα αργότερα. Εκεί θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για ένα δεκαήμερο και ακολούθως θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Θα δώσει και δύο φιλικά επί πολωνικού εδάφους και θα περιμένει να μάθει στις 20 Ιουνίου τον αντίπαλο που θα έχει στον α’ και στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα συμπεριλαμβάνεται στους «ισχυρούς». Αν προκριθεί στον τρίτο προκριματικό, το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στους «αδύνατους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ