aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠήρε στη Μόσχα και τις σκέψεις του

Πήρε στη Μόσχα και τις σκέψεις του

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Από ψες η ΑΕΚ βρίσκεται στη Μόσχα και προετοιμάζεται για την αυριανή κρίσιμη αναμέτρηση με την Σπαρτάκ. Όλοι στις τάξεις της ομάδας αναγνωρίζουν ότι το έργο των ποδοσφαιριστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς παραμένει το μεγάλο αουτσάιντερ μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Χθες το πρωί η ομάδα πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση επί κυπριακού εδάφους και στις 15:00 αναχώρησε για τη Ρωσία.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ ανακοίνωσε αποστολή με 21 ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβάνοντας και τον Ηλία Χαραλάμπους. Ο έμπειρος αμυντικός δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ΑΕΚ, όμως συμμετέχει στην αποστολή περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.

Αναλυτικά οι 21 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Μόσχα: Νταβίδ Καταλά, Ρουβέν Μίνιο, Ηλίας Χαραλάμπους, Τζοάν Τομάς, Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς, Νικόλας Εγγλέζου, Χόρχε Λαρένα, Κωνσταντίνος Μιντίκκης, Μικέλ Σαϊθάρ, Χουάν Ορτίθ, Αντρέ Άλβες, Γιάννης Μιχαήλ, Βανσάν Λαμπάν, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Τέτε, Άντερ Μουρίγιο, Ντάνιελ Μοϊσόφ, Θωμάς Ιωάννου, Ιβάν Τρισκόφσκι, Τζοάν Τρουγιόλς, Ακοράν Ρέγιες.

Η επιστροφή του Λαμπάν τον φέρνει να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, αλλά με λίγες πιθανότητες, ενώ ο Ακοράν από την πλευρά του είναι για πρώτη φορά στην αποστολή. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και στις τάξεις της ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να κάνει το τέλειο παιχνίδι και να περάσει στην επόμενη φάση.

Σήμερα θα γίνει προπόνηση στο Αρένα Ατκρίτιε, όπου θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός του 1-1, ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Ιδιάκεθ στην παρουσία και ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Συνολικά η αποστολή αποτελείται από 34 άτομα. Ο Ιδιάκεθ ακόμη δεν έχει αποφασίσει για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει κόντρα στην Σπαρτάκ.

Επειδή οι Ρώσοι αναμένεται να ασκήσουν ασφυχτική πίεση, ο Βάσκος προπονητής κάνει σκέψεις για αλλαγή σε σχηματικό 3-5-2 με τους Καταλά, Μουρίγιο και Μοϊσόφ στην άμυνα. Αν μετατραπεί σε πράξη η σκέψη του κόουτς των κιτρινοπρασίνων, οι άλλοι υποψήφιοι ποδοσφαιριστές για το αρχικό σχήμα είναι οι Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Τέτε, Ορτίθ, Τρισκόφσκι και Άλβες. Θέση διεκδικεί και ο Χαραλαμπίδης.

Η τεχνική ηγεσία των Λαρνακέων είναι πιθανό να καταλήξει στο πλάνο που θα εφαρμόσει απέναντι στην ισχυρή Σπαρτάκ Μόσχας μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης. Στόχος της ομάδας είναι πρώτα να κρατήσει το μηδέν παθητικό, καθώς έτσι θα είναι ανά πάσα στιγμή στο κόλπο της πρόκρισης, και από εκεί και πέρα να μπορέσει να μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις που θα δημιουργήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ