aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠήρε κάτι παραπάνω η ΑΕΚ

Πήρε κάτι παραπάνω η ΑΕΚ

«Και ο βαθμός καλός ήταν», λένε οι ιθύνοντες της ΑΕΚ μετά το 1-1 με την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης». Όσο και αν ήθελαν πολύ να «κολλήσει» η ομάδα τους δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο μετά το 2-1 εις βάρος της Ομόνοιας, βάσει της εικόνας του αγώνα πήρε κάτι παραπάνω από ό,τι άξιζε.

Οι Λαρνακείς δεν παρουσίασαν τα καλά αγωνιστικά στοιχεία του παιχνιδιού με το «τριφύλλι», όπως η υψηλή πίεση, η καλή κυκλοφορία της μπάλας, η δημιουργικότητα και η σταθερότητα στην ανασταλτική λειτουργία. Αν και προηγήθηκαν με τον Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος σκόραρε για τρίτη σερί αγωνιστική, δεν ήταν καλύτεροι στο γήπεδο και θα πρέπει να πουν «ευχαριστώ» στους αντίπαλους παίκτες για τις χαμένες κραυγαλέες ευκαιρίες.

Από εκεί και πέρα, ο Ιωακείμ Τούμπας υπερασπίστηκε προχθές την εστία του τραυματία Ρουβέν Μαρτίνεθ. Είχε δύσκολο έργο στο «Στέλιος Κυριακίδης», έκανε και τα λάθη του, ωστόσο συνολικά δικαιούται θετικό πρόσημο.

Επίσης, έκαναν ντεμπούτο οι νεοαποκτηθέντες Ρομπέρτο Ροσάλες και Ιμάντ Φαράζ. Ο πρώτος αντικατέστησε τον τραυματία Άνχελ Γκαρσία στο 40’ και αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας (και όχι στο δεξί, που είναι η θέση του), ενώ ο δεύτερος μπήκε στο 62’ αντί του Γκιούρσκο.

Ίσως στο μεθαυριανό ματς κυπέλλου με την Αλκή ή με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου να διεκδικήσουν θέση στο αρχικό σχήμα. Απέναντι στους γαλάζιους, όμως, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο νεοαποκτηθείς Χαβιέρ Εσπινόσα, ο οποίος θέλει ακόμη χρόνο ώστε να είναι έτοιμος.

Όπως και να έχει, έχοντας μαζέψει πέντε βαθμούς και παραμένοντας αήττητη, η ΑΕΚ τώρα γυρίζει σελίδα και στρέφεται πρώτα στην Αλκή και ακολούθως στο παιχνίδι με τους μαυροπράσινους. Οι Λευκωσιάτες έχουν δείξει πως είναι σκληρά καρύδια και άντεξαν στα προηγούμενα δύο ματς την πίεση των ΑΠΟΕΛ (1-0) και ΑΕΛ (1-1).

Η προσοχή στον Γκαρσία

Ο Άνχελ Γκαρσία αποχώρησε τραυματίας στο 40’ του προχθεσινού παιχνιδιού της ΑΕΚ με την Πάφος FC (1-1). Ο τραυματισμός του είναι μυϊκός, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στις τάξεις των Λαρνακέων ενόψει της συνέχειας. Ο Ισπανός αριστερός μπακ θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα για να φανεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ