aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠήρε… καθαριστικό κι «έπλυνε» την ΑΕΚ ο Απόλλωνας! (pics)

Πήρε… καθαριστικό κι «έπλυνε» την ΑΕΚ ο Απόλλωνας! (pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Απόλλωνας συνεχίζει την νικηφόρο πορεία και το βαθμολογικό ντεμαράζ του, αφού έκανε το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ να μοιάζει με… ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Τσίρειο απέναντι στους κιτρινοπράσινους και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πίττα, Σελάγια και Μάρκοβιτς, κέρδισε με 3-1 (52′ Πίττας, 58′ Σελάγια, 70′ Μάρκοβιτς / 90′ Τολμές) και σκαρφάλωσε στην 3η θέση, ξεπερνώντας την ΑΕΛ, αλλά και τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Απόλλωνας για ένα ακόμη ματς συνδύασε το τερπνών μετά του ωφελίμου (νίκη με καλή εμφάνιση), ενώ οι Λαρνακείς, πέραν από κάποια καλά διαστήματα, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι αξιόλογο, ούτε φάνηκε ότι μπορούσαν να έχουν βαθμολογικό όφελος από το παιχνίδι και μοιραία ο αγωνιστικός κατήφορος συνεχίζεται κι ο προβληματισμός αυξάνεται στον σύλλογο.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του ματς, στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας με το μέρος του, χωρίς ουσία όμως, αφού δεν είχε τις ξεκάθαρες ευκαιρίες που θα του επέτρεπαν να πιστεύει πως δικαιούτο να σκοράρει. Ενώ έπρεπε να δοθεί υπέρ των γηπεδούχων κι ένα πέναλτι σε ανατροπή του Σάλαϊ από τον Τρουγιόλς στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, και παρόλο που ο Απόλλωνας έκανε και δύο αναγκαστικές αλλαγές σε ισάριθμα λεπτά στο πρώτο μέρος, παρουσιάστηκε βελτιωμένος και με την είσοδο του Πίττα στο 46’, ακόμη πιο επιθετικός. Η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή της κι έμελλε ο νεαρός φορ, να είναι αυτός που άνοιξε το σκορ, αφού στο 52’ με πλασέ εντός περιοχής έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Παπουλή, έβαλε τον Απόλλωνα σε θέση οδηγού (1-0).

Αυτό ήταν το έναυσμα για να πάρει μία θριαμβευτική νίκη ο Απόλλωνας, καθότι ακολούθησαν δύο γκολ. Ο Σελάγια με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πέδρο στο 59’ έκανε το 2-0, ενώ το 3-0 που, διαμορφώθηκε με άπιαστο σουτ του Μάρκοβιτς από το ύψος της περιοχής στο 70’. Μέχρι το τέλος του ματς, απλά οι κυανόλευκοι διαφύλαξαν τη νίκη τους, ενώ οι κιτρινοπράσινοι έμοιαζαν να συμμετέχουν σε αγγαρεία. Ωστόσο κατάφεραν να μειώσουν με τον Τολμές σε 1-3, μετά από μπαλιά του Ρουίθ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Σάλαϊ, Σελίμοβιτς, Ενσούε (18′ Μάρκοβιτς), Πέδρο, Σατσέτι, Χ. Κυριάκου, Περέιρα (46′ Πίττας), Παπουλής, Γκακπέ (17′ Βασιλείου), Σελάγια.

ΑΕΚ (Ηλίας Χαραλάμπους & Νταβίδ Καταλά): Τόνιο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Γκονθάλεθ, Πλάνας (68′ Ρουίθ), Τέτε, Χέφελ (61′ Τολμές), Κάσες (73′ Φιόλιτς), Σάστρε, Γιάννου, Τριτσκόφσκι.

Στάδιο: Τσίρειο.

Σκόρερ: 52′ Πίττας, 58′ Σελάγια, 70′ Μάρκοβιτς / 90′ Τολμές.

Κίτρινες: 35′ Βασιλείου / 25′ Τρουγιόλς, 54′ Σάστρε (3η), 62′ Μοϊσόφ.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Β’ βοηθός: Τηλέμαχος Τηλεμάχου.

Τέταρτος: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου.

ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ