aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠήραν φωτιά το Red Button και η γραμμή 1460, ακόμη και για φιλικά ματς

Πήραν φωτιά το Red Button και η γραμμή 1460, ακόμη και για φιλικά ματς

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ

Σωρεία πληροφοριών, κυρίως από ποδοσφαιριστές, διαβιβάζονται τα τελευταία 24ωρα όσον αφορά στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, με την Αστυνομία να τις αξιοποιεί κατάλληλα. Οι πληροφορίες διαβιβάζονται τόσο στην εφαρμογή Red Button, που εφάρμοσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), όσο και στον αριθμό 1460 της Αστυνομίας.

Οι πληροφορίες αυτές δίνονται στον ανώτερο αστυνόμο Χριστόφορο Μαυρομμάτη, ο οποίος ορίστηκε για να λαμβάνει τέτοιου είδους πληροφορίες ώστε να διερευνώνται με πάσα εχεμύθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι αναφορές που διαβιβάζονται αφορούν πρόσφατους αλλά και παλαιούς αγώνες, μέχρι και φιλικά ματς πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Μέχρι προχθές είχαν δοθεί 20 πληροφορίες, ενώ χθες διπλασιάστηκαν.

Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» από αστυνομική πηγή, δεν σημαίνει ότι όταν δοθεί μια πληροφορία για προσυνεννοημένο αγώνα, αυτό άμεσα θα οδηγήσει σε συλλήψεις, αφού χρειάζονται μαρτυρίες και στοιχεία. Η Αστυνομία καθηκόντως θα διερευνήσει όλες τις πληροφορίες, θα αναζητήσει το φύλλο αγώνος κάθε ματς για να δει τι συνέβη, αν υπάρχει κόκκινος φάκελος και ποια άλλα στοιχεία υπάρχουν ώστε να δράσει.

Όσον αφορά στο παιγνίδι Οθέλλου Αθηένου – Αγίας Νάπας, για το οποίο τελούν υπό κράτηση ως ύποπτοι για χειραγώγηση αγώνα ο πρόεδρος της Αγ. Νάπας Δημήτρης Μασιάς και ο διαιτητής του αγώνα Ανδρέας Κωνσταντίνου, η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αρχηγείου λαμβάνει καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ πήρε το βίντεο του αγώνα, καθώς και το βίντεο από τον χώρο που, όπως υπάρχει ισχυρισμός, ο πρόεδρος του Οθέλλου και ο πρόεδρος της Αγ. Νάπας συναντήθηκαν πριν τον αγώνα. Τα δύο αυτό βίντεο θα τύχουν ενδελεχούς επεξεργασίας και βάσει αυτών, όσο και άλλων μαρτυριών, θα κληθεί τις επόμενες ημέρες ο κ. Μασιάς να ανακριθεί. Μέχρι στιγμής οι δύο δεν έτυχαν ανάκρισης, κάτι που θα γίνει αργότερα, όταν οι ανακριτές θα έχουν όλα τα στοιχεία ενώπιόν τους.

Χθες για το θέμα ο αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου δήλωσε πως η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί, προσθέτοντας πως ο σκοπός είναι η προσαγωγή των οποιωνδήποτε υπόπτων ενώπιον της Δικαιοσύνης με στοιχεία και μαρτυρίες, ώστε να υπάρξει καταδίκη. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ήρθαν ενώπιον της Αστυνομίας αρκετές πληροφορίες οι οποίες θα αξιολογηθούν.

Στο μεταξύ, στο θέμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο επικεντρώθηκε χθες έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποίο έλαβαν μέρος όλοι οι παράγοντες. Το πλέον σημαντικό είναι πως και οι προπονητές θα δίνουν πληροφορίες στο Red Button, ενώ η Πολιτεία προτίθεται να ενεργοποιήσει το σχετικό άρθρο του νόμου σε βάρος όσων προχωρούν γενικά και αόριστα σε καταγγελίες, χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση.

Στη σύσκεψη παρέστησαν μέλη της ηγεσίας της Αστυνομίας και εκπρόσωποι από την ΚΟΠ, τον ΠΑΣΠ, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου και τον Σύνδεσμο Κυπρίων Προπονητών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης δήλωσε ότι η κινητικότητα που δημιούργησε μια σειρά συσκέψεων για το θέμα, με πρώτιστη τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και την άμεση εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημιούργησε περιβάλλον συνεχούς ροής πληροφοριών προς τις διωκτικές Αρχές. «Ανταλλάξαμε απόψεις και άκουσα με προσοχή τις εισηγήσεις όλων των συντελεστών του ποδοσφαίρου. Με αφορμή την κινητικότητα που δημιουργήθηκε», είπε, «έχουμε ως αποτέλεσμα μια συνεχή ροή πληροφοριών προς την Αστυνομία, οι οποίες ελπίζω ότι και θα αυξηθούν και θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα βοηθήσουν στο να καταλήξουμε σε αποτελέσματα».

Ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε ότι κάλεσε επίσης άπαντες εάν έχουν στοιχεία να τα δώσουν στις Αρχές για διερεύνηση. «Κάλεσα όλους τους συντελεστές του ποδοσφαίρου να μεταφέρουν στα μέλη τους τη γνήσια πρόθεση της Πολιτείας ότι δεν θα σκεπάσει καμία υπόθεση που θα φθάσει ενώπιον των αστυνομικών Αρχών και πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα το πράξουν και ότι θα συνεργαστούν μαζί μας, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε». Ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο από το αρμόδιο δικαστήριο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην αποκαλύπτουμε οτιδήποτε το οποίο μπορεί είτε να παραβλάψει τις έρευνες που διεξάγονται είτε ακόμη και να παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία, τόνισε.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης ανέφερε ότι «βλέπουμε με ικανοποίηση την αποφασιστικότητα του υπουργού και των Αρχών να προχωρήσουν μέχρι το τέλος», ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος, ευχαριστώντας τον υπουργό για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από την Πολιτεία, σημείωσε πως οι συντελεστές που παρευρέθησαν στη σύσκεψη πρέπει να θεωρούνται ως συνεργάτες, ούτως ώστε να δοθεί στήριξη στην Πολιτεία και στα αρμόδια όργανα να διαλευκάνουν τα κακώς έχοντα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Στο μεταξύ, συνοδοιπόρος στην προσπάθεια δήλωσε ότι στέκεται ο Σύνδεσμος Κυπρίων Προπονητών, διά του εκπροσώπου του στη συνάντηση κ. Άντρου Κουλουμπρή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ