aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠιο ώριμη από ποτέ για τίτλο!

Πιο ώριμη από ποτέ για τίτλο!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Διανύσαμε τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μόλις το 1/9 της σεζόν αφού συνολικά θα διεξαχθούν 36 αγωνιστικές. Το δείγμα είναι πολύ μικρό για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο έχουμε μια πρώτη εικόνα.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που μετρά το απόλυτο των βαθμών, με συντελεστή τερμάτων εννιά υπέρ και μηδέν κατά. Τα τρία ματς που ήταν το φαβορί τα ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες. Νίκησε με 3-0 την Καρμιώτισσα και 2-0 τη Δόξα στο ΓΣΖ και πέρασε προχθές με το άνετο 3-0 από το Δασάκι. Ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, αυτά τα παιχνίδια, με ομάδες του… χεριού τους, θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τις δυνατότητές τους.

Απ’ εκεί και πέρα, στα ντέρμπι, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Κι αν καταφέρει μια ομάδα να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή, τότε ναι, θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο. Η ΑΕΚ ξεπέρασε νικηφόρα και ένα ντέρμπι, αυτό με τον Απόλλωνα, μάλιστα εκτός έδρας (1-0). Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, πήρε το ζητούμενο και έχει κάθε λόγο να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Το σημαντικότερο για την ΑΕΚ σ’ αυτή τη σύντομη διαδρομή στο πρωτάθλημα, είναι το γεγονός ότι με τις εμφανίσεις της, πείθει ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Ο Ιδιάκεθ έκανε και ροτέισιον, δείγμα του βάθους που έχει η ομάδα του και της σωστής διαχείρισης του ρόστερ. Αν κάτι προκαλούσε ανησυχία προ της έναρξης της σεζόν, ήταν η παρουσία μόλις ενός κλασικού επιθετικού, του Αντρέ Άλβες.

Κι όμως, μέχρι στιγμής η ΑΕΚ ανταποκρίνεται πολύ καλά και στο σκοράρισμα αφού πέτυχε εννιά γκολ και ακόμη ο Βραζιλιάνος δεν είδε δίκτυα! Και πέρσι, αν θυμάστε, ο έμπειρος στράικερ και πρώτος σκόρερ της ομάδας, άργησε να πάρει μπρος. Είχε σκοράρει για πρώτη φορά στο Δασάκι, στην 8η αγωνιστική.

Η διατήρηση του βασικού κορμού είναι το ισχυρότερο ατού της ΑΕΚ, που παρουσιάζεται πιο ώριμη από ποτέ για τίτλο. Έγιναν λίγες και απ’ ότι φαίνεται προσεγμένες κινήσεις. Η ομάδα έχει ομοιογένεια, συνοχή και αποδίδει καλό και σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το σημαντικότερο για την ΑΕΚ είναι να σταθεί δυνατή στα δύσκολα, στα πιθανά ατυχή αποτελέσματα και να δείξει πως έμαθε από τα λάθη των προηγούμενων χρόνων. Αν το πετύχει κι αυτό, ναι είναι σε θέση να φθάσει ακόμη και στον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος της ιστορίας της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ