aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠιέζει και περιμένει για Αρτυματά

Πιέζει και περιμένει για Αρτυματά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πολύ έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κωστάκη Αρτυματά έχει επιδείξει η ΑΕΚ, η οποία θέλει να εντάξει στο δυναμικό της έναν αξιόλογο και ποιοτικό Κύπριο ποδοσφαιριστή, ο οποίος να είναι σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις θέση στο αρχικό σχήμα. Από τη μία είναι η ανάγκη ενίσχυσης του κυπριακού στοιχείου στην ομάδα και από την άλλη τα ακόμη πιο βαριά πρόστιμα για τη μη χρησιμοποίηση Κυπρίων, όπως ανακοίνωσε χθες η ΚΟΠ.

Αν μία ομάδα δεν χρησιμοποιήσει κανέναν Κύπριο, θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο για κάθε παιχνίδι, ενώ για έναν Κύπριο θα πληρώνει 2.000 ευρώ ανά ματς. Αυτό ώθησε και την ΑΕΚ να κάνει σοβαρές σκέψεις για να στραφεί στην κυπριακή αγορά μιας και τα ποσά που θα κληθεί να πληρώσει, αν δεν παίζουν Κύπριοι, θα είναι τεράστια. Επομένως, συμφέρει να επενδύσει και να αγοράσει σε λογική τιμή κάποιον Κύπριο, παρά να συνεχίσει να πληρώνει τόσο μεγάλα πρόστιμα κάθε αγωνιστική.

Ο Αρτυματάς, αν και δεν είχε «γεμάτη» σεζόν πέρσι, αρέσει πολύ στον Άντερ Μουρίγιο, ο οποίος έκανε την εισήγησή του για να αποκτηθεί και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες. Δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση μιας και ο ΑΠΟΕΛ δεν θα τον αφήσει τόσο εύκολα, ανεξαρτήτως της παρουσίας του κατά τη λήξασα σεζόν. Υπάρχει ενδιαφέρον και από την Ανόρθωση για τον ποδοσφαιριστή, αλλά όχι τόσο έντονο. Εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει να κλείσει το όλο θέμα.

Ο Αρτυματάς λέγεται ότι δεν είναι αρνητικός να συνεχίσει στην ομάδα της Λάρνακας. Άλλωστε, η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έδειξε ποια είναι και, με τα βήματα προόδου που έχει κάνει, αποτελεί ελκυστικό προορισμό για κάθε ποδοσφαιριστή. Ο διεθνής Κύπριος μέσος μπορεί να δώσει λύσεις και στην άμυνα, αν χρειαστεί. Είναι στα 26 του χρόνια και πέρσι είχε αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, μιας και ο Τραμετσάνι δεν τον είχε στις πρώτες του επιλογές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ