aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Πιέσεις προς την Κυβέρνηση για να διακοπεί το πρωτάθλημα»

«Πιέσεις προς την Κυβέρνηση για να διακοπεί το πρωτάθλημα»

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM 104.0 και επιβεβαίωσε κάτι το οποίο περιπλανάται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες. Ότι δηλαδή κάποιες ομάδες πιέζουν να διακοπεί το πρωτάθλημα, κυρίως αυτές του β’ γκρουπ αλλά και κάποιες από το λεγόμενο «Big-6», ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα και φυσικά να… γίνει το δικό τους. Ποιό είναι αυτό; Να μην υπάρξει υποβιβασμός και να αυξηθούν οι ομάδες στη νέα σεζόν. Μάλιστα, αυτές οι πιέσεις ασκούνται για να προκύψουν κυβερνητικές εξαγγελίες για διακοπή πρωταθλήματος.

«Υπάρχουν αναφορές από μέλη μας ότι παράγοντες προσπαθούν να βάλουν πιέσεις στην κυβέρνηση για να εξαγγείλει διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος προκειμένου να απαλλαγούν από τα συμβόλαια και να μην πληρώσουν. Η απόφαση της διακοπής πρέπει να παρθεί από τους ειδικούς. Ούτε εμείς είμαστε ειδικοί. Μας ενημέρωσαν από την FIFPro, ότι με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, μπορούμε να επαναρχίσουμε τα πρωταθλήματα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις καιρικές συνθήκες και το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα. Αν στην Αγγλία με τα τόσα προβλήματα και στην Ισπανία, έχουν τον τρόπο να παίξουν, αντιλαμβάνεστε πόσο πιο εύκολο είναι για μας», είπε.

Και πρόσθεσε για το οικονομικό: «Την περασμένη βδομάδα είχαμε επαφές για εξεύρεση λύσης. Θα συζητήσουμε και αυτή τη βδομάδα. Αρκετές ομάδες προχωρούν βάσει της θέσης του συνδέσμου. Γίνονται συζητήσεις πάντως στην ουσία του θέματος που είναι το διάστημα που δεν έχουμε δράση. Υπήρχαν ομάδες που έκαναν πρόταση για καθόλου αποκοπή απολαβών. Το 23% δεν απορρίφθηκε από τον ΠΑΣΠ, αλλά από όλες σχεδόν τις ομάδες. Έχει ομάδες που δεν θα κάνουν αποκοπή, αλλά και κάποιες που κάνουν μέχρι το 30%. Είναι λογικά ποσά, δεν είναι εξωφρενικά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ