aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠιέσεις για διακοπή: Υπομονή κάνουμε, φαντάσματα όμως δεν βλέπουμε…

Πιέσεις για διακοπή: Υπομονή κάνουμε, φαντάσματα όμως δεν βλέπουμε…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης, μπορεί να μην ενδώσουν στις πιέσεις που ασκούνται από συγκεκριμένα σωματεία για να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Μπορεί όχι, μπορεί και ναι, όμως…

Ωστόσο, τα περί άσκησης πιέσεων από τη διοίκηση μερικών ομάδων προς την ίδια την Κυβέρνηση, δεν είναι ούτε φήμες, ούτε κουτσομπολιά, όπως τα χαρακτήρισε χθες μέσω ενός εντελώς λανθασμένου τρόπου προσέγγισης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος μιλώντας στο «Goal». Είναι υπαρκτές αυτές οι πιέσεις και για όλα όσα ανακοινώθηκαν ή διέρρευσαν από τον ΠΑΣΠ χθες και σήμερα, είναι βάσιμα.

Και τα σωματεία τα οποία που επιθυμούν διακοπή, δεν ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά για την υγεία των αθλητών, αλλά και τη δικιά τους. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Το κάνουν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και μόνο. Με ποιο τρόπο δηλαδή θα εξοικονομήσουν χρήμα και πως θα ανοίξει ο δρόμος για να αυξηθούν οι ομάδες στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

Ευτυχώς, γι’ αυτό το τελευταίο, κάποια δυνατά σωματεία τάσσονται ενάντια. Στη μάχη για να αποφευχθεί αυτό πάντως, οφείλουμε να μπούμε και οι αθλητικοί συντάκτες, αλλά και όλος ο φίλαθλος κόσμος και να μην φτάσουμε στο σημείο να λέμε πως το πρωτάθλημά μας με 12 ομάδες, τελικά ήταν πολύ καλό για να μείνει αληθινό.

Από εκεί και πέρα: Σε χώρες με κανονικό ποδόσφαιρο, οι αθλητικοί συντάκτες για να προστατέψουν την αξιοπρέπειά τους, θα έκοβαν ήδη κάθε επαφή με τις ομάδες οι οποίες τάσσονται υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος και το ρεπορτάζ τους να περιοριζόταν σε πέντε με δέκα γραμμές (το πολύ). Μιας και στένεψε κι ο χώρος στις εφημερίδες…

Πιέζουν -λέει-, την Κυβέρνηση να εξαγγείλει διακοπή. Τη στιγμή που εύκολα μπορεί να εξευρεθεί τρόπος να επαναρχίσει η σεζόν και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας με αθλητικά κριτήρια. Άλλωστε, αυτό πρόσταξε και η ΟΥΕΦΑ. Έτσι είναι όμως, όταν σε κατακυριεύουν σχέσεις εξάρτησης… Ανάγιως’ τον κολλιό (ακούς Πολιτεία;) να σου φκάλει τα μάθκια σου, που λέει και η παροιμία!

Εάν, από την άλλη η Κυβέρνηση ενδώσει στις πιέσεις και αποφασιστεί διακοπή πρωταθλήματος, εδώ θα είμαστε να υπενθυμίσουμε όσα ανέφερε ο κ. Κούσιος. Εκτός κι αν αποδώσουν μία τέτοια απόφαση στους ειδικούς και στους επιστήμονες. «Να κάνουν όλοι υπομονή και να μην βλέπουν φαντάσματα. Να περιμένουν την απόφαση που θα πάρουμε και μετά να μας κρίνουν», είπε μεταξύ άλλων.

Υπομονή μπορούμε να κάνουμε, φαντάσματα, όμως, δεν βλέπουμε. Ξεκάθαρα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ