aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ Κύπρου«Περίπατοι», «εκδίκηση» και γαλαζοκίτρινο το πρώτο ντέρμπι

«Περίπατοι», «εκδίκηση» και γαλαζοκίτρινο το πρώτο ντέρμπι

Χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League. Ο Κεραυνός είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ομόνοια (77-40), η νταμπλούχα ομάδα της ΑΕΚ πήρε «εκδίκηση» για τον χαμό του Σούπερ Καπ από την ΕΘΑ (76-67), η ΕΝΠ κέρδισε άνετα την ΕΚΑ ΑΕΛ (75-64) ενώ στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο «νήμα» τον Απόλλωνα (78-72).

Κεραυνός – Ομόνοια (77-40)

Ο Κεραυνός ήταν «σκαλιά» ανώτερος από την Ομόνοια, καθώς οι δύο ομάδες διαφέρουν από την γη μέχρι τον ουρανό (βάση στόχων και προϋπολογισμού). Οι ερυθροκίτρινοι ήταν σοβαροί, δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου και ουσιαστικά «χρέωσαν» τα «σπασμένα» του αποκλεισμού τους από το FIBA Europe Cup στην ομάδα του τριφυλλιού.

Η Ομόνοια, εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο, απογοήτευσε με την εμφάνιση της, καθώς δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Ωστόσο, είναι φανερό ότι ο στόχος των πρασίνων είναι να «κυνηγήσουν» νίκες κόντρα σε πιο αδύνατες ομάδες όπως η ΕΚΑ ΑΕΛ, η ΕΘΑ, ο Απόλλωνας και η ΕΝΠ.

ΕΘΑ – ΑΕΚ (67-76)

Η ΑΕΚ πήρε «εκδίκηση» από τον χαμό του Σούπερ Καπ την περασμένη Παρασκευή (05/10), καθότι παρουσιάστηκε σοβαρή και άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις στο ΟΠΑΠ Basket League. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα η ομάδα του Δημήτρη Κουκούρη ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην ΕΘΑ να διεκδικήσει τον αγώνα.

Από την άλλη, οι κιτρινόμαυροι πάλεψαν μέχρι το τέλος τον αγώνα και έδειξαν ότι θα «πουλήσουν» ακριβά το «τομάρι» τους, ειδικά στους εντός έδρας αγώνες τους.

ΕΝΠ – ΕΚΑ ΑΕΛ (75-64)

Η ΕΝΠ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον αγώνα που έγινε στο στάδιο του Αυγόρου. Η ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου είχε περισσότερες λύσεις από την ΑΕΛ και πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο φετινό ροζ φύλλο αγώνος.

Η ομάδα της Λεμεσού, επέστρεψε στην Α’ κατηγορία, ωστόσο χρειάζεται αρκετή δουλειά για να είναι ανταγωνιστική σε τέτοιου βαθμού δυσκολίας παιχνίδια. Όπως και η Ομόνοια, έτσι και η ΑΕΛ θα κυνηγήσει νίκες κυρίως στα εντός έδρας της παιχνίδια. Θα έχει ενδιαφέρον, καθώς οι δύο τους κοντράρονται την επόμενη αγωνιστική στο «Νίκος Σολωμονίδης» στην Λεμεσό.

ΑΠΟΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ (78-72)

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής που διεξήχθη στο «Λευκόθεο», είδαμε ένα αμφίρροπο αγώνα με δύο περίπου ισάξιες ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Το «νήμα» έκοψε πρώτη η ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου ήταν καλύτερη στα σημεία και με «κλειδί» το επιμέρους σκορ της 3ης περιόδου (22-12) κέρδισε τους κυανόλευκους.

Ο Απόλλωνας αντιστάθηκε και πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το τέλος ωστόσο… δεν ήταν αρκετό για να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει τους γαλαζοκίτρινους μέσα στην έδρα τους. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα της Λεμεσού φανέρωσε αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι της και είναι φανερό ότι αγώνα με τον αγώνα θα παρουσιάζεται καλύτερη.

Η επόμενη αγωνιστική:

ΕΘΑ VS ΑΠΟΕΛ 22/10/2018 19:00
ΕΚΑ ΑΕΛ VS Ομόνοια 21/10/2018 17:00
Πετρολίνα ΑΕΚ VS Κεραυνός 20/10/2018 16:00
Απόλλων VS Ε.Ν. Παραλιμνίου 19/10/2018 19:00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ