aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Πεντάμορφη» επιστροφή για την ΑΕΚ και με ανατροπή! (vid & pics)

«Πεντάμορφη» επιστροφή για την ΑΕΚ και με ανατροπή! (vid & pics)

Ήτανε να μην βρεθεί πίσω στο σκορ. Ο Εθνικός Άχνας προηγήθηκε με 1-0 απέναντι στην ΑΕΚ στην Αρένα, αλλά αυτό εκνεύρισε τους κιτρινοπράσινους και όταν αποφάσισαν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα για την ισοφάριση, μετά έμοιαζε να μην θέλουν να… σταματήσουν.

Οι κιτρινοπράσινοι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία, πέτυχαν ευρεία νίκη με 5-1 επί των γαλάζιων και επέστρεψαν με εμφαντικό τρόπο στις νίκες, μετά από τις ισοπαλίες με Ομόνοια (2-2), Ολυμπιακό (2-2) και Απόλλωνα (0-0). Έτσι, έκαναν δύο τις νίκες τους στο φετινό πρωτάθλημα, καθότι στο πρώτο τους ματς κέρδισαν με 2-0 την Πάφος FC.

Oι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μιγκελίτο, ενώ τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν με τη σειρά οι Τρουγιόλς, Τριτσκόφσκι, Γιάννου, Φιόλιτς και Πλάνας. Η ομάδα της Λάρνακας, των πολλών απουσιών, έφθασε τους 9 βαθμούς και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, διατηρώντας και το αήττητό της. Καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα τα δύο γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τα οποία έκανε την ολική ανατροπή αφού ο Εθνικός είχε προηγηθεί, ενώ στο 0-0 έχασε και πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι στην επανάληψη, με την ψυχολογία με το μέρος του, έκαναν ότι ήθελαν, πέτυχαν άλλα τρία γκολ και έφθασαν στην ευρεία νίκη, που πέραν από τους βαθμούς θα τους βοηθήσει στη συνέχεια από κάθε άποψη. Ο Εθνικός έμεινε με τις εντυπώσεις στα πρώτα 44 λεπτά, διάστημα που ήταν εξαιρετικός, όμως στη συνέχεια κατέρρευσε και υπέκυψε στην ανωτερότητα της αντιπάλου του.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και έδειξε διάθεση να βάλει πίεση στον αντίπαλό της. Αυτό διήρκησε για ένα 10λεπτο, χωρίς όμως να γίνει απειλητική. Ο Εθνικός στην πρώτη επίσκεψή του στην αντίπαλη περιοχή κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κονέ από τον Γκονθάλεθ (12’). Ο ποδοσφαιριστής που το κέρδισε το εκτέλεσε (13’), όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι δεν απογοητεύτηκαν και με καλή οργάνωση, δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να τους απειλήσει. Μάλιστα, στη δεύτερη καλή επιθετική προσπάθειά τους, πήραν προβάδισμα με τον Μιγκελίτο (30’). Η ομάδα του Ιδιάκεθ δυσκολευόταν να δημιουργήσει έστω προϋπόθεση, μέχρι το 45’ που ισοφάρισε με κεφαλιά του Τρουγιόλς. Καπάκι ήλθε και δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ με τον Τρισκόφκι (45’+1), κάνοντας την ολική ανατροπή.

Με καλή ψυχολογία η ΑΕΚ αφού είχε κάνει την ανατροπή, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε δύο γκολ, με τους Γιάννου (49’) και Φιόλιτς (55’) και απλοποίησε νωρίς το έργο της. Από την άλλη, ο Εθνικός φάνηκε πολύ επηρεασμένος από την εξέλιξη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έγιναν πολλά λάθη τα οποία και πλήρωσε. Αφού η ΑΕΚ έφθασε στο 4-1, έπαιξε πολύ πιο άνετα και ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες να φθάσει και σε άλλα γκολ, όπως έκανε ο Πλάνατς στο 79’ διαμορφώνοντας το τελικό 5-1. Ο Εθνικός δεν μπόρεσε να αντιδράσει απέναντι σ’ έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο και όσο κυλούσε ο χρόνος έδειξε να συμβιβάζεται με την ήττα, που είναι η πρώτη του στο πρωτάθλημα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

AEK (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Ρουίθ (70′ Κ. Αναστασίου), Γκονθάλεθ, Τρουγιόλς, Πλάνας, Γκαρσία (82′ Ιωάννου), Σάστρε, Σπόλιαριτς, Φιόλιτς (77′ Κωνσταντίνου), Γιάννου, Τριτσκόφσκι.

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκατίνοφ, Γκλομπάρντ, Φοινίρης (51′ Μ. Ηλία), Μ. Μαρκόσκι, Ευσταθίου, Κυπριανού, Μιγκελίτο, Χουντόμπιακ, Ι. Κονέ (46′ Ι. Μαρκόφσκι), Παπαγεωργίου, Κοστόφσκι (83′ Α. Ηλία).

Γήπεδο: ΑΕΚ Arena.

Σκόρερ: 45′ Τρουγιόλς, 45′ + 1 Τριτσκόφσκι, 49′ Γιάννου, 55′ Φιόλιτς, 79′ Πλάνας / 30′ Μιγκελίτο.

Κίτρινες: 26′ Γκαρσία, 33′ Ρουίθ / 42′ Ευσταθίου.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Βοηθοί: Χαράλαμπος Χαραλάμπους (πρώτος), Στέλιος Νικήτα (δεύτερος).

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ