aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠΑΣΠ: «Υποβάλλουν αιτήσεις σε κυβερνητικά σχέδια χωρίς συννενόηση με τους παίκτες»

ΠΑΣΠ: «Υποβάλλουν αιτήσεις σε κυβερνητικά σχέδια χωρίς συννενόηση με τους παίκτες»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών μέσω της οποίας ενημερώνει ότι έχει αποστείλει επιστολή προς την ΚΟΠ ζητώντας όπως συναντηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου για να συζητήσουν τα διάφορα θέματα που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και να καταλήξουν σε συμφωνία. Παράλληλα, τονίζει πως η απόφαση κάποιων σωματείων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους ποδοσφαιριστές τους, να υποβάλλουν αιτήσεις στα κυβερνητικά σχέδια πλήρους ή μερικής αναστολής εργασιών, εγείρουν ερωτηματικά ως προς το πού αποσκοπούν και δημιουργούν καχυποψία.

«Επιστολή προς την ΚΟΠ απέστειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών σύμφωνα και με τις οδηγίες της FIFA, ζητώντας όπως συναντηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου για να συζητήσουν τα διάφορα θέματα που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Ενώ ο ΠΑ.Σ.Π. αναμένει από την ΚΟΠ εδώ και μέρες την πρόταση των Σωματείων αναφορικά με τον τρόπο που ζητούν από τους ποδοσφαιριστές να τους βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπίσουν τις όποιες τυχόν οικονομικές συνέπειες είχαν λόγω της πανδημίας, βλέπουμε Σωματεία, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους ποδοσφαιριστές τους, να υποβάλλουν αιτήσεις στα κυβερνητικά σχέδια πλήρους ή μερικής αναστολής εργασιών. Μονομερείς ενέργειες αυτού του είδους εγείρουν ερωτηματικά ως προς το πού αποσκοπούν και δημιουργούν καχυποψία.

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα σχέδια, δικαιωματικά ή μη, χωρίς ενημέρωση των ποδοσφαιριστών, δυναμιτίζει το κλίμα και υποσκάπτει τις προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών καλής πίστης ώστε να καταλήξουμε σε μια δίκαιη για όλες τις πλευρές συμφωνία όπως ζητά η FIFA. Η συμμετοχή των Σωματείων στα κυβερνητικά σχέδια θα μπορούσε και θα έπρεπε να αποτελέσει ένα εκ των θεμάτων συζήτησης κατά τις συναντήσεις ΠΑ.Σ.Π. και ΚΟΠ. Καλούμε την ΚΟΠ και τα Σωματεία να μην προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες και να καθίσουμε όλοι μαζί να βρούμε τις λύσεις από κοινού με στόχο το αμοιβαίο συμφέρον.

Παράλληλα o ΠΑ.Σ.Π., τονίζει στα Σωματεία ότι ουδέποτε ήταν «αδιάλλακτος» γιατί πολύ απλούστατα δεν έχει λάβει καμία πρόταση πάνω στην οποία να έχει χρειαστεί να τοποθετηθεί! Ως ΠΑ.Σ.Π. είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε για μια δίκαιη λύση για το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων. Κατανοούμε την θέση των σωματείων και σίγουρα η βιωσιμότητα ταυτόχρονα των ποδοσφαιριστών και των σωματείων είναι ο κοινός στόχος μας. Δεν πρέπει να επωμιστούν όλο το βάρος μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά και τα Σωματεία.

Κλείνοντας ο ΠΑ.Σ.Π. θα ήθελε να καλέσει και πάλι τα Σωματεία που δεν έχουν πληρώσει τους μισθούς Φεβρουαρίου να το πράξουν άμεσα. Οι διοικούντες αυτών των ομάδων δεν πρέπει να εμπλέκουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την μισθοδοσία Φεβρουαρίου με το ζήτημα της μισθοδοσίας για το υπόλοιπο διάστημα της αναστολής του Πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού. Δυστυχώς λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα απελπισίας ιδιαίτερα από ποδοσφαιριστές χαμηλόμισθους με οικογένεια που δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιανουάριο και προσπαθούν να επιβιώσουν ευρισκόμενοι στα πρόθυρα οικονομικής εξαθλίωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ