aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΠΑΣΠ και Πιέρος ανέτρεψαν τα συμφωνηθέντα για στρατεύσιμους

ΠΑΣΠ και Πιέρος ανέτρεψαν τα συμφωνηθέντα για στρατεύσιμους

Η παρουσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών και του Πιέρου Σωτηρίου στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής (02/03), ανέτρεψε την συμφωνία του ΚΟΑ και του Υπουργείου Άμυνας.

Τα δυο μέρη είχαν συμφωνήσει χωρίς να ρωτήσουν τον ΠΑ.Σ.Π. και την ΚΟΠ όπως μειώσουν στο 50% τις διευκολύνσεις για ποδοσφαιριστές που υπηρετούν τη θητεία τους. Συγκεκριμένα, συμφώνησαν όπως κάθε σωματείο α΄ κατηγορίας έχει διευκολύνσεις για δυο παίκτες κάτω των 21 αντί για τέσσερις που δικαιούτο, ενώ οι σύλλογοι β΄ κατηγορίας να έχουν διευκολύνσεις για έναν παίκτη αντί για δυο.

ΚΟΑ και Υπουργείο Άμυνας, συμφώνησαν -μάλιστα- να υπογράψουν τη συμφωνία στις 14 Μαρτίου, ερήμην των άλλων εμπλεκομένων.

Η παράλειψη του ΚΟΑ να ενημερώσει έγκαιρα τον ΠΑ.Σ.Π., δηλαδή το συνδικαλιστικό σώμα των άμεσα ενδιαφερόμενων, των ποδοσφαιριστών, ήταν κάτι που τονίστηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Σπύρο Νεοφυτίδη στην τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής.

Ο κ. Νεοφυτίδης, επίσης, τόνισε ότι το μέτρο πέραν του ότι στέκεται εμπόδιο στην ανέλιξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του φαινομένου της φυγοστρατίας.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις ιστορικές συναντήσεις του ΠΑΣΠ κατά το 2010 και το 2013 με τους τότε υπουργούς Άμυνας Κώστα Παπακώστα και Φώτη Φωτίου, αντίστοιχα. Τότε οι εν λόγω υπουργοί ρύθμισαν το ζήτημα μαζί με τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.

Επίσης, εξήγησε στην πράξη πόσο άδικα ήταν τα όσα συμφωνήθηκαν πρόσφατα για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Νεοφυτίδης εξήγησε ότι ο Πιέρος Σωτηρίου είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι προηγούμενες συμφωνίες για τα υπηρεσιακά υποβοήθησαν την ποδοσφαιρική του ανέλιξη. «Σήμερα όλοι ξέρουμε ποιός ο Πιέρος Σωτηρίου» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Όταν ο άσος του ΑΠΟΕΛ πήρε τον λόγο ανέφερε ότι συνάντησε πολλές δυσκολίες κατά τη θητεία στην Εθνική Φρουρά και ότι έβγαζε κανονικά σκοπιές καθημερινά. Με άλλα λόγια, έδειξε πόσο σημαντικά ήταν τα υπηρεσιακά που έπαιρνε για προπονήσεις και για παιχνίδια, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα του.

Όλες οι πιο πάνω θέσεις που εκφράστηκαν από πλευράς ΠΑ.Σ.Π. δεν αντικρούστηκαν από κανέναν παρευρισκόμενο.

Η συνεδρία έκλεισε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μαρίνο Σιζόπουλο, να επισημαίνει την ανάγκη ώστε ο ΚΟΑ να μιλήσει με τον ΠΑ.Σ.Π. και την ΚΟΠ που γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των ποδοσφαιριστών, πριν από τις 14 Μαρτίου όταν θα υπογραφεί συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας. Τόνισε δε ότι δεν είναι ποσοτικό το θέμα, αλλά ποιοτικό. Εξήγησε πως δεν πρέπει να περιορίζονται οι θέσεις, αλλά αντίθετα όσοι παίκτες πληρούν κριτήρια να τυγχάνουν διευκολύνσεων χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς.

Ο ΠΑ.Σ.Π. εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Σπύρο Νεοφυτίδη, το διοικητικό του στέλεχος Πιέρο Σωτηρίου και τον νομικό του σύμβουλο Λοΐζο Χατζηδημητρίου. Από πλευράς ΚΟΠ, οι Χάρης Λοϊζίδης και Ανθούλης Μυλωνάς.

Στη συνεδρία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, αλλά και ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης. Παρών και ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ