aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΠΑΣΠ: «Δεν επικοινώνησαν μαζί μας για τις διευκολύνσεις σε στρατεύσιμους»

ΠΑΣΠ: «Δεν επικοινώνησαν μαζί μας για τις διευκολύνσεις σε στρατεύσιμους»

Μέσω ανακοίνωσης του ο ΠΑΣΠ ενημέρωσε ότι ο ΚΟΑ δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του για επανεξέταση του σχεδίου παροχής διευκολύνσεων σε στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές, παρόλα όσα συμφωνήθηκαν στις 2 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση:

«Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας στις 2 Μαρτίου υπερτονίστηκε η ανάγκη όπως ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και το Υπουργείο Άμυνας, επανεξετάσουν το σχέδιο παροχής διευκολύνσεων σε στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Σιζόπουλος και οι παρευρισκόμενοι βουλευτές, ανέφεραν επίσης ότι πριν από την προγραμματισμένη υπογραφή του σχεδίου μεταξύ ΚΟΑ και ΥΠΑΜ στις 14 Μαρτίου, τα δυο μέρη θα έπρεπε να έρθουν σε επαφή με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί ΠΑ.Σ.Π. και ΚΟΠ είναι οι άμεσα επηρεαζόμενοι.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, λοιπόν, ακόμη δεν έχει ειδοποιήσει τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών να προσέλθει σε διάλογο. Παρ΄ όλο που ο ΠΑ.Σ.Π. έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον ΚΟΑ.

Αν αυτή η στάση “σιγής” αποδειχθεί κίνηση τακτικής, ο ΠΑ.Σ.Π. θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο ώστε να προασπίσει τα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο…

Θυμίζουμε ότι KOA και ΥΠΑΜ είχαν συμφωνήσει χωρίς να ρωτήσουν τον ΠΑ.Σ.Π. και την ΚΟΠ όπως μειώσουν στο 50% τις διευκολύνσεις για ποδοσφαιριστές που υπηρετούν τη θητεία τους. Συγκεκριμένα, συμφώνησαν όπως κάθε σωματείο α΄ κατηγορίας έχει διευκολύνσεις για δυο παίκτες κάτω των 21 αντί για τέσσερις που  δικαιούτο, ενώ οι σύλλογοι β΄ κατηγορίας να έχουν διευκολύνσεις για έναν παίκτη αντί για δυο.

Το θέμα συζητήθηκε στις 2 Μαρτίου στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής με τους παρευρισκόμενους να συμφωνούν πως πριν συμφωνηθεί οτιδήποτε θα έπρεπε να γίνει διάλογος με ΠΑΣΠ και ΚΟΠ…

ΚΟΑ και Υπουργείο Άμυνας, είχαν συμφωνήσει να υπογράψουν τη συμφωνία στις 14 Μαρτίου, ερήμην των άλλων εμπλεκομένων».

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ