aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Πάσα» Κυβέρνησης σε ΚΟΠ και σωματεία, κρίσιμη σύσκεψη στο Προεδρικό

«Πάσα» Κυβέρνησης σε ΚΟΠ και σωματεία, κρίσιμη σύσκεψη στο Προεδρικό

«Πράσινο» φως για επανέναρξη του πρωταθλήματος στην τρίτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων άναψε η Κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στο Υπουργείο Οικονομικών οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας στη φάση Γ’ από 9/6 έως 13/7 επαναλειτουργούν αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα εξυπηρέτηση εστιατορίων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, πρωταθλήματα, γυμναστήρια και θέατρα και σινεμά σε ανοιχτούς χώρους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στον αθλητισμό (ανοιχτού χώρου) θα γίνουν γνωστές σήμερα, στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με εκπροσώπους αθλητικών φορέων και ομοσπονδιών.

Χρειάζονται διευκρινήσεις σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης για έναρξη των προπονήσεων στα ομαδικά αθλήματα ανοικτού χώρου στις 18 Μαΐου και η σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό θα ρίξει «φως» στο κατά πόσο επιτρέπεται η άμεση επιστροφή (από τη Δευτέρα 4 Μαΐου) στις προπονήσεις ανά γκρουπ παικτών.

Στη σύσκεψη στο προεδρικό θα καθοριστούν οι διαδικασίες για λήψη αποφάσεων από την ΚΟΠ και τα Σωματεία στη βάση των οδηγιών της UEFA και είναι σημαντικό να διαφανεί κατά πόσο είναι εφαρμόσιμο το πλάνο της Κυβέρνησης.

Η πολιτική ηγεσία έριξε το μπαλάκι στην αρμόδια Ομοσπονδία και τα σωματεία για το μέλλον του ποδοσφαίρου, όμως με βάση τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μέσα στα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν.

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού, Φοίβος Ζαχαριάδης, ενώ έχουν προσκληθεί αξιωματούχοι του ΚΟΑ, της ΚΟΕ και της Παραολυμπιακής Επιτροπής, της ΚΟΠ, της ομοσπονδίας του Στίβου (ΚΟΕΑΣ) και οι Σύνδεσμοι ποδοσφαιριστών και προπονητών ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ