aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠαρτίζαν – ΑΕΚ 2-2: Ατσάλινη στο Βελιγράδι, «κλείδωσε» ομίλους και τώρα Ντνίπρο (vid)

Παρτίζαν – ΑΕΚ 2-2: Ατσάλινη στο Βελιγράδι, «κλείδωσε» ομίλους και τώρα Ντνίπρο (vid)

ΑΕΚ από… ατσάλι και στο Βελιγράδι! Με φοβερή αυταπάρνηση και παρά το γεγονός ότι έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ, βρήκε ισάριθμες απαντήσεις και απέδρασε από το «Παρτιζάνα» με το εισιτήριο της πρόκρισης. Οι κιτρινοπράσινοι εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 με την Παρτίζαν, στον επαναληπτικό αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, και σε συνδυασμό με το 2-1 της «Αρένας» πήραν την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ο Γκόμες άνοιξε το σκορ στο 24′, στην πρώτη τελική προσπάθεια των Σέρβων. Ο Γκιούρσκο ισοφάρισε στο 51′, για να έρθει ξανά ο επιθετικό της Παρτίζαν και με δεύτερο προσωπικό γκολ στο 54ο λεπτό να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Φαράζ όμως, με εντυπωσιακό γκολ στο 57′ έφερε ξανά το ματς στα ίσα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Έτσι, η ομάδα της Λάρνακας «κλείδωσε» τη συμμετοχή της τουλάχιστον στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού από την Ντνίπρο, που είναι η αντίπαλος της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ντνίπρο ξενιτεύεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και αποφασίσθηκε να χρησιμοποιήσει ως έδρα τη νεόκτιστη «Kosicka Futbalova Arena» στο Κόσιτσε της Σλοβακίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 18 Αυγούστου στη Σλοβακία και ο επαναληπτικός στην «Αρένα» στις 25 Αυγούστου.


Το ματς

Ισορροπημένη ήταν η αναμέτρηση στο ξεκίνημα της. Η ΑΕΚ στάθηκε αρκετά καλά και κατάφερε να μην απειληθεί καθόλου στα πρώτα 20 λεπτά, χωρίς όμως και η ίδια να δημιουργεί. Πλήρωσε όμως μια στιγμή αδράνειας στο 24’, όταν ο Ντιαμπατέ έκλεψε και με κάθετη πάσα έβγαλε τον Γκόμες απέναντι από τον Πίριτς. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι δεν λάθεψε και πλασάροντας εύστοχα άνοιξε το σκορ.

Μετά το γκολ, με το οποίο οι Σέρβοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα, οι κιτρινοπράσινοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση. Πήραν μέτρα στο γήπεδο και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί. Από την άλλη, η γηπεδούχος ομάδα δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να βάλει δύσκολα στην άμυνα των Λαρνακεών.

Σε «τρελό» ρυθμό κινήθηκε το δεύτερο ημίχρονο στο ξεκίνημα του. Αρχικά, στο 51’ οι κιτρινοπράσινοι με σέντρα-σουτ του Γκιούρσκο έφεραν το ματς στα ίσα, για να έρθει ο Γκόμες και με το δεύτερο του προσωπικό γκολ στο 54’ να δώσει το εκ νέου προβάδισμα στην Παρτίζαν. Η χαρά των Σέρβων όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα (57’) ο Φαράζ με εντυπωσιακό γκολ έφερε ξανά στα ίσα το ματς διαμορφώνοντας το 2-2.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων για τρίτο γκολ. Οι παίκτες του Όλτρα έκλεισαν καλά τους χώρους, μη επιτρέποντας τους φτάσουν στην περιοχή του Πίριτς. Με εξαίρεση τη φάση του 76ου λεπτό, όταν το σουτ του Μένινγκ πήγε στο δοκάρι. Το 2-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ να επιστρέφει στην Κύπρο με το εισιτήριο της πρόκρισης στις αποσκευές της.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Παρτίζαν (Ίλια Στόλιτσα): Πόποβιτς, Φιλίποβιτς, Βούγιατσιτς, Μάρκοβιτς, Ουρόσεβιτς, Φέισα, Αντράντε, Νάτχο (64′ Γιόβιτς), Ντιαμπατέ, Μένινγκ (79′ Λούτοβατς), Γκόμες (84′ Μπαζντάρ).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (66′ Κάσας), Σανχούρχο, Λέντες, Άλτμαν (79′ Μάμας), Φαράζ (88′ Μ. Γκονθάλεθ), Γιούρσκο (66′ Γκάμα), Λόπες (79′ Ολατούντζι).

Σκόρερ: Γκόμες 24′, 54′ / Γκιούρσκο 51′, Φαράζ 57′

Κίτρινες: Νάτχο, Μάρκοβιτς, Ουρόσεβιτς / Μάμας

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Χοσέ Μαρία Σάντσες (Ισπανία).

Α’ Βοηθός: Ραούλ Καμπανέρο (Ισπανία)

Β’ Βοηθός: Χοσέ Λουίς Μιρ (Ισπανία).

4ος: Χόρχε Βάσκες (Ισπανία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5′ Φωνάζει για πέναλτι η ΑΕΚ, σε μαρκάρισμα του Ντιαμπατέ στον Άλτμαν. Καμία παράβαση, λέει ο Χοσέ Μαρία Σάντσες.

8′ Κόρνερ για την Παρτίζαν, πρώτο στο ματς.

10′ Κέρδισε ο Ντιαμαπατέ από τον Εγγλέζου, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ. Έβαλε την προβολή ο Λέντες και έδιωξε σε κόρνερ.

10′ Στο έδαφος ο Πίριτς, συγκρούστηκε με αντίπαλο παίκτη μετά την εκτέλεση του κόρνερ.

12′ Όλα καλά, συνεχίζει κανονικά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

16′ Πολύ σκληρό φάουλ στον Γκιούρσκο, από τον Μάρκοβιτς. Δεν τιμωρεί με κάρτα τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό ο διαιτητής.

– Πέρασε το πρώτο 20λεπτο, χωρίς να απειληθεί η ΑΕΚ. Αντιθέτως, οι κιτρινοπράσινοι προσπαθούν να κρατήσουν μπάλα και να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή.

24′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Παρτίζαν, με τον Γκόμες. Στην πρώτη καλή ευκαιρία των Σέρβων στο ματς. Μετά από κλέψιμο στον χώρο του κέντρου από τον Ντιαμπατέ, που πάσαρε στον επιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι. Έφυγε απέναντι από τον Πίριτς ο Γκόμες και πλάσαρε εύστοχα.

27′ Καλή φάση για την ΑΕΚ, με τον Φαράζ να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει. Κόντραρε και κατέληξε κόρνερ η μπάλα.

28′ Εκτός περιοχής σουτ του Λέντες, άστοχο.

– Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση η ΑΕΚ, πήρε μέτρα στο γήπεδο.

37′ Σουτ του Νάτχο, στα πόδια του Μιλίτσεβιτς που απομάκρυνε.

40′ Έκλεψε ο Άλτμαν και έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, λίγο έξω.

44′ Καλή σέντρα από δεξιά, από τον Φαράζ. Κόρνερ για την ΑΕΚ.

– Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Sge

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

48′ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Η μπάλα στρώθηκε στον Άλτμαν, που βρέθηκε σε θέση βολής, το σουτ του όμως κόντραρε. Η μπάλα έφτασε στον Φαράζ, που έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

51′ ΓΚΟΛ 1-1 Ισοφαρίζει η ΑΕΚ με τον Γκιούρσκο. Ο Ούγγρος γύρισε την μπάλα στην περιοχή, αυτή βρήκε σε πόδι αμυντικού της Παρτίζαν και κατέληξε στα δίκτυα.

52′ Κίτρινη στον Νάτχο.

54′ ΓΚΟΛ 2-1 Παίρνει εκ νέου προβάδισμα η Παρτίζαν, ξανά με τον Γκόμες. Ο Ντιαμπατέ πέρασε από τον Εγγλέζου, και γύρισε στην καρδία της άμυνας της ΑΕΚ. Εκεί που ήταν ο Γκόμες και με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε.

55′ Εκτός περιοχής σουτ του Νάτχο, με δυσκολία σε κόρνερ ο Πίριτς.

57′ ΓΚΟΛ 2-2 Φοβερό γκολ από τον Φαράζ. Πέρασε από 2-3 παίκτες της Παρτίζαν και με τρομερό αριστερό σουτ τίναξε τα δίκτυα του Πόποβιτς.

60′ Κίτρινη στον Μάρκοβιτς, για φάουλ στον Μιλίτσεβιτς.

62′ Κάρτα και στον Ουρόσεβιτς.

63′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Μετά από πάσα του Γκιούρσκο, ο Άλτμαν από πλάγια θέση έκανε το σουτ, έφυγε λίγο άουτ.

64′ Γιόβιτς στη θέση του Νάτχο, πρώτη αλλαγή στο ματς.

65′ Εκτός περιοχής σουτ του Γκόμες, μπλόκαρε εύκολα ο Πίριτς.

66′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Κάσας και Γκάμα αντί των Εγγλέζου και Γκιούρσκο.

73′ Καλό μακρινό σουτ του Λέντες, στα χέρια του Πόποβιτς.

76′ Σουτ του Μένιγνκ από το ύψος της περιοχής, στο δοκάρι η μπάλα. Τυχερή η ΑΕΚ.

79′ Ολατούντζι αντί του Λόπες και Μάμας αντί του Άλτμαν.

79′ Λούτοβατς στη θέση του Μένινγκ.

84′ Μπαζντάρ στη θέση το Γκόμες. Αναγκαστική αλλαγή.

87′ Από καλή θέση σούταρε ο Λέτοβατς, απομάκρυνε δύσκολα ο Πίριτς.

88′ Μ. Γκονθάλεθ στη θέση του Φαράζ. Προσοχή στην άμυνα, όπως είναι λογικό.

– Τέσσερα λεπτα ο έξτρα χρόνος.

90+1′ Κίτρινη στον Μάμα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Efw

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ