aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάρτι χωρίς έλεος και ιστορική ξεφτίλα! (pics)

Πάρτι χωρίς έλεος και ιστορική ξεφτίλα! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

ΑΕΚάρα… φουλ για τίτλο! Με καταπληκτική εμφάνιση και με οδηγό (ποιον άλλον;) τον Φλοριάν Τολεμές, διέσυρε την Ομόνοια με 5-0 και ανέβηκε ξανά στην κορυφή, αυξάνοντας τον προβληματισμό και την γκρίνια στους πράσινους. Σούπερ εκτελεστής ο Γάλλος επιθετικός «χτύπησε» δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε 14 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ σέρβιρε το τρίτο γκολ, το οποίο σημείωσε ο Τομάς και τα άλλα δύο οι Λαρένα και Ακοράν.

Διαβάστε επίσης: Την κατασπάραξε στην Αρένα της (video)

Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ήταν καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα που σκόραρε δύο φορές (11ο λεπτό και 38ο λεπτό) με τον Φλοριάν, ο οποίος αξιοποίησε δύο ασίστ πάρε-βάλε του Λαρένα για νικήσει τον Φελτχούιζεν, πρώτα με ωραίο πλασέ και μετά με δυνατή κεφαλιά. Η Ομόνοια έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει, ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά, απείλησε μόνο μία φορά με σουτ του Καντέ και… έμπαζε (ξανά) αμυντικά.

Διαβάστε επίσης: «Η Ανόρθωση μας προκάλεσε…»

Στο δεύτερο μέρος, οι πράσινοι έβγαλαν κάποια αντίδραση, δημιούργησαν ρήγματα από τα δεξιά με τον καλύτερο τους παίχτη (Ζαΐλσον) και αφού ο Λόπες στο 62ο λεπτό έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να μειώσει, ήρθε ο Τομάς δέκα λεπτά αργότερα να αυξήσει τον δείχτη του σκορ στο 3-0. Ο Καταλανός μέσος πήρε την μπάλα από τον Φλοριάν και με υποδειγματικό πλασέ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Φελτχούιζεν και έδωσε το σύνθημα για να αρχίσει το πάρτι!

Διαβάστε επίσης: Προανήγγειλε εξελίξεις ο Πάμπος

Και όμως, η ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί! Οι κιτρινοπράσινοι βρήκε την Ομόνοια σε χάλια μαύρα και δεν έχασαν την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου (5-2). Στο 84ο λεπτό ο Λαρένα με σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα να «καρφωθεί» στα δίκτυα και στο 86ο λεπτό ο Ακοράν με καταπληκτική λόμπα, «κρέμασε» τον Φελτχούιζεν για το 5-0 της ΑΕΚ κόντρα στους πράσινους.

Διαβάστε επίσης: Απλά, κοιτάξτε (όλοι) τον καθρέφτη σας


ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνα, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ (79′ Πάνκοφ), Καταλά, Αντωνιάδης (76′ Νέλσον), Λαμπάν, Τομάς, Λαρένα, Ακοράν, Τρισκόφσκι, Φλοριάν (85′ Ρουσιάς).

Ομόνοια (Πάμπος Χριστοδούλου): Φελτχούιζεν, Ζαΐλσον, Φαπρίσιο, Γ. Σοάρες, Καντέ (70′ Γκονσάλες), Α. Σοάρες (76′ Μαντούρο), Μαργκάσα, Μπρέεφελντ, Χριστοφή, Αντόνια, Λόπες (87′ Μπεντέκε).

Σκόρερ: Φλοριάν 11′, 38′, Τομάς 72′, Λαρένα 84′, Ακοράν 86′

Κίτρινες: Μοϊσόφ (3η), Αντωνιάδης / Μπρέεφελντ, Γ. Σοάρες (3η)

Αποβολές: –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας

Α’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Β’ Βοηθός: Κυριάκου Κυριάκος

4ος: Ψευδιώτης Κώστας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ