aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠαραμύθι η στήριξη των Κυπρίων

Παραμύθι η στήριξη των Κυπρίων

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

Η αρχική πρόταση του προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα είχε ενδιαφέρον και προοπτική. Η νέα πρόταση που πέρασε όμως από τα μέλη της εκτελεστικής παρά την προσπάθεια αρκετών να την προβάλουν ως στήριξη στον Κύπριο ποδοσφαιριστή μάλλον δεν την έχουν διαβάσει ή χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον ή κάποιους, δεν την έχει κατανοήσει.

Ότι θα μειωθούν οι ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται στην αποστολή από 22 στους 20 δεν λέει τίποτε απολύτως. Και εξηγούμε η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής παρέχει το δικαίωμα στα σωματεία να έχουν 17 μη Κύπριους ποδοσφαιριστές στην αποστολή. Δεκαεπτά! Αυτή είναι η στήριξη; Οι 17 αλλοδαποί; Οπότε κομμένο το δούλεμα περί στήριξης. Τα περί προστίμου είναι ένα ωραίο περιτύλιγμα αλλά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Γιατί; Επειδή τρεις Κύπριους στην 20άδα θα βρούμε να βάλουμε.

Το εκπληκτικό είναι ότι πέρασε από την εκτελεστική πως κανένα σωματείο δεν έχει υποχρέωση να διαθέτει στο δυναμικό του ποδοσφαιριστές από τη δική του Ακαδημία. Προηγουμένως ήταν υποχρεωτικό. Σήμερα όχι. Αυτή είναι η στήριξη. Ε, καλά τώρα με τέτοια στήριξη η εθνική Κύπρου ετοιμάζεται να πάει με φόρα στο επόμενο παγκόσμιο κύπελλο. Δούλεμα κανονικό στους γονείς ότι τα σωματεία επενδύουν στις Ακαδημίες τους.

Τέτοιο παραμύθι μιλάμε. Και υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν ότι στηρίζουμε τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Όχι μόνο δεν ενδιαφέρει κανένα, το πέρασε και εγγράφως η εκτελεστική επιτροπή. Άμα έχεις χρήμα μπορείς να αποκτήσεις όχι μόνο ξένους αλλά και Κύπριους οπότε η Ακαδημία είναι μόνο για λούσο. Και αυτές γιατί τους υποχρεώνει η ομοσπονδία, αλλιώς δεν τους νοιάζει. Αντί να ζητήσουν επιτακτικά τα ίδια τα σωματεία να έχουν ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες τους, πιέζουν να μην είναι υποχρεωμένα. Για τόσο ζήλο μιλάμε.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνου στο Goal: «Aν δεν κάνουν θυσίες οι Κύπριοι, τίποτα δεν αλλάζει»

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο των σωματείων (για την ακρίβεια ποδοσφαιρικών εταιρειών) και οι πιέσεις που ασκούν προς τους εκπροσώπους τους στην ΚΟΠ και ειδικότερα στην εκτελεστική επιτροπή. Κάτι σαν τα λόμπι που ευδοκιμούν στο Αμερικανικό κογκρέσο.

Ότι δηλαδή θα πληρώνουν λίγο περισσότερο πρόστιμο (500 ευρώ) για μη χρησιμοποίηση Κύπριου ποδοσφαιριστή με τα εκατομμύρια που διαχειρίζονται ουδόλως τα νοιάζει. Ακόμη και τα χρηματικά μπόνους που προσφέρει η ομοσπονδία δεν πρόκειται να επηρεάσουν καθόλου τη στάση οποιουδήποτε σωματείου. Αυτό που είχε σκοπό να μη χρησιμοποιήσει Κύπριο δεν θα το κάνει και αυτό που δεν έχει χρήματα να αποκτήσει… 20 ξένους ποδοσφαιριστές εξ ανάγκης θα βάλει Κύπριους. Καμιά απόφαση δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την πρόταση της εκτελεστικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ