aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάπουτσος: «Συμμαχίες για ξένους διαιτητές. Nα φέρουν και τέταρτους!»

Πάπουτσος: «Συμμαχίες για ξένους διαιτητές. Nα φέρουν και τέταρτους!»

Να σταματήσουν οι συμμαχίες των ομάδων για κάθοδο ξένων διαιτητών κάθε φορά που γίνεται ένα λάθος από τους Κύπριους διαιτητές, τόνισε μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο Γιώργος Πάπουτσος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου σημείωσε πως η ανακοίνωση των διαιτητών δεν απευθυνόταν σε κανένα σωματείο, αλλά σε όλα, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει ν’ αναδειχθούν νέοι διαιτητές μέσω σωστών διαδικασιών με ανάπτυξή τους μέσω ακαδημίας.

«Ο σύνδεσμος συνηγόρησε να έρθουν οι ξένοι διαιτητές για να εκτονωθεί το κλίμα. Όμως, με όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα με τον κορωνοϊό, αν ξεπεραστούν οι δυσκολίες και συνεχιστεί το πρωτάθλημα αναμέναμε ότι με τις οικονομικές δυσκολίες θα καθόμασταν σε ένα τραπέζι για να συζητήσουμε μία φόρμουλα ούτως ώστε να ξεφύγουν και τα σωματεία από την οικονομική μιζέρια», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε.

«Πίεση θα υπάρχει πάντα στους διαιτητές. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες και σε Κύπριους διαιτητές και σε Κύπριους παίκτες. Δεν θα γίνει η διαιτησία ο φτωχός συγγενής. Λάθη γίνονται παντού. Συνηγορήσαμε για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Εσείς κάνατε κριτική έντονη στους Κύπριους, ενώ δεν είδαμε το ίδιο με τους ξένους που ήρθαν. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις περιστασιακές συμμαχίες για ξένους διαιτητές. Πιθανόν του χρόνου να πούμε θέλουμε και ξένους σχολιαστές αγώνων γιατί θα πουν ότι εσείς δεν είστε αντικειμενικοί».

Εσείς οι ίδιοι όμως παραδέχεστε ότι έγιναν τραγικά λάθη: «Εάν ένας ξένος διαιτητής έρθει τρεις φορές στην Κύπρο για αγώνες στον τέταρτο αγώνα θα ακούσει πολύ χειρότερα από τους δικούς μας γιατί θα φανούν τα λάθη του. Στη μία φορά δεν στιγματίζεσαι στη δεύτερη όμως γίνεται. Στην Κύπρο είμαστε μικρή κοινωνία, όλοι είμαστε ταυτισμένοι. Πρέπει να διοργανώσουμε ακαδημία διαιτητών και να μην ταυτίζουμε διαιτητές, να μην τους “χρωματίζουμε”».

Και οι νεαροί που προωθήθηκαν όμως δεν άρπαξαν την ευκαιρία φέτος, δεν είναι έτσι; «Έδειξαν ότι έχουν μέλλον, όμως άποψη μου είναι πως ο λιγοστός αριθμός στην Α’ Κατηγορία και τα λάθη πρωτοκλασάτων έδωσαν την ευκαιρία στους νέους να σφυρίξουν. Πρέπει να εμπλουτιστεί ο κατάλογος των διαιτητών. Δεν μπορούμε να κάνουμε κατηγορία διαιτητών express από την ανοικτή κατηγορία στην elite. Δεν έχει κανένα σήμερα που να αντέξει τόσα πολλά χρόνια προσφοράς στη διαιτησία με τόσα πολλά παιχνίδια κάθε σεζόν. Αυτό θέλουμε ως σύνδεσμος, ανάδειξη διαιτητών μέσω σωστών διαδικασιών».

Σε ποιους απευθύνεστε στην ανακοίνωση; «Δεν μπορεί ένα σωματείο κάθε φορά που γίνεται λάθος εναντίον τους να ζητά συμμαχίες εναντίον των διαιτητών. Εμείς είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με όλους. Και δεν προσωποποιούμε την ανακοίνωση για κανένα σωματείο. Δεν έχουμε πρόβλημα με κανένα σωματείο».

Ποια είναι η εκτίμηση σας, θα παιχτεί ποδόσφαιρο; «Είναι δύσκολες οι συνθήκες όμως είναι τέτοιες οι πιέσεις που πιστεύω ότι η πρώτη εξάδα τουλάχιστον θα παιχθεί. Η απόφαση είναι άλλων, όμως ελπίζουμε αν αυτό γίνει να είναι με Κύπριους διαιτητές».

Αν έρθουν ξένοι θα πάρετε μέτρα; «Αν θα φέρουν ξένους να φέρουν και τέταρτο διαιτητή σε κάθε αγώνα. Δεν θα μπαίνει τέταρτος διαιτητής Kύπριος. Είναι παγκύπριο πρωτάθλημα. Αν θέλουν κάποιοι να μονιμοποιήσουν ξένους διαιτητές, τότε δεν είναι κυπριακό πρωτάθλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ