aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάπουτσος: «Στο τέλους κρούζουμεν τους διαιτητές»

Πάπουτσος: «Στο τέλους κρούζουμεν τους διαιτητές»

Την άποψη πως πρέπει να μεγαλώσει ο κατάλογος των διαθέσιμων διαιτητών για αγώνες Α’ Κατηγορίας εξέφρασε ο Γιώργος Πάπουτσος. Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» o πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών τόνισε ότι από την στιγμή που ορίζονται συνεχώς οι ίδιοι διαιτητές σε VAR και αγωνιστικό χώρο είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να κάνουν λάθη και να καούν.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η Επιτροπή Διαιτησίας να αυξήσει τον αριθμό των διαιτητών. Όταν σφυρίζει ο ίδιος διαιτητής δέκα αγώνες στο τέλος τους κρούζουμεν. Δεν είπα ότι η διαιτησία είναι τέλεια, αλλά πρέπει να τη σεβόμαστε. Εγώ σαν πρόεδρος των διαιτητών λέω ότι οφείλουμε να κάνουμε σκάουτινγκ για να ενισχύσουμε τη διαιτησία με νεαρούς διαιτητές. Αν έγινε κάποιος 34 χρονών πώς γίνεται να τον στέλνουμε στην Β’ Κατηγορία λόγω ηλικίας; Φέτος παίζαμε με άδεια γήπεδα. Πώς γίνεται ένας νεαρός ταλαντούχος διαιτητής να μην σφυρίξει ένα αγώνα; Πώς θα γίνει διαιτητής. Τα ίδια πρόσωπα σφυρίζουν τους αγώνες. Υπάρχει περίπτωση να μην κάνει λάθη; Χρειάζονται περίπου 16 διαιτητές για να αντεπεξέλθεις.», ήταν η σχετική τοποθέτηση και ακολούθως τόνισε πως πρέπει να τιμωρούνται οι διαιτητές που υποπίπτουν σε λάθη.

«Δεν μπορείς να επαναλαμβάνεις λάθη και να ορίζεσαι σε σύντομο διάστημα. Για σκοπούς προστασίας και να δείχνεις στα Σωματεία ότι τιμωρούνται οι διαιτητές», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ