aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάνε αυτά, έχουν πια τελειώσει

Πάνε αυτά, έχουν πια τελειώσει

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο ΑΠΟΕΛ θα αρχίσει την προσπάθειά του στα πλέι οφ από την κορυφή, με πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ και πέντε από τον τρίτο Απόλλωνα. Μέσω των δέκα ντέρμπι που έπονται λοιπόν, θα επιδιώξει να παραμείνει στην πρωτιά. Πάντως, οι διώκτες του δικαιούνται να ελπίζουν σε απώλειές του, βάσει των αποτελεσμάτων του στα ματς με τις πέντε ομάδες του α’ γκρουπ της β’ φάσης.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν 16 βαθμούς από τους 78 που θα είχαν αν πραγματοποιούσαν αλάνθαστη πορεία στις 26 αγωνιστικές. Από αυτούς, οι 14 ήταν στα ντέρμπι απέναντι στις άλλες ομάδες της εξάδας. Συνεπώς, ο ΑΠΟΕΛ οφείλει την πρωτοπορία στη συγκομιδή του απέναντι στους μικρομεσαίους.

Ουσιαστικά, έχασε μόνο δύο βαθμούς απέναντί τους στην ισοπαλία με τον Ερμή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (1-1). Πλέον, τα ματς με τις ομάδες μεταξύ της 7ης και της 14ης θέσης έχουν εκλείψει και θα χρειαστεί καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στους μεγάλους του αντιπάλους σε σχέση με αυτά που έφερε στον α’ και στον β’ γύρο.

Κατά δύο βαθμούς καλύτερη είναι η συγκομιδή που έχουν στα ντέρμπι οι δύο βασικοί ανταγωνιστές του ΑΠΟΕΛ. ΑΕΚ και Απόλλων μάζεψαν από 18 πόντους σε τέτοιου είδους ματς, αλλά όπως γίνεται κατανοητό ήταν σημαντικά πιο επιρρεπής στις γκέλες με υποδεέστερους αντίπαλους.

Οι κιτρινοπράσινοι έχασαν οκτώ και οι κυανόλευκοι εννιά, σε ματς που βάσει δυναμικότητας ήταν φαβορί απέναντι στους αντιπάλους τους. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΛ μάζεψε 12 βαθμούς στα ντέρμπι, η Ομόνοια 10 και η Ανόρθωση 6. Η «Μεγάλη Κυρία» είναι η μοναδική ομάδα που δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης απέναντι στις άλλες πέντε του α’ γκρουπ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ