aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάμε για την επόμενη ανατροπή στο πρωτάθλημα

Πάμε για την επόμενη ανατροπή στο πρωτάθλημα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Όσο προχωρά το πρωτάθλημα, όλο και νέα συμπεράσματα προκύπτουν και μας αποδεικνύουν το πόσο ανατρεπτική είναι η φετινή διοργάνωση. Όχι τόσο όσον αφορά αυτά καθ’ αυτά τα προγνωστικά -αυτά μάλλον δεν θα ανατραπούν- αλλά ως προς τα αποτελέσματα, την εξέλιξη και την πορεία ορισμένων ομάδων.

Για παράδειγμα, το γεγονός ότι η Ανόρθωση θα ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα εκτός έδρας, αλλά πολύ (πολύ) μακριά από την κορυφή είναι πρωτόγνωρο. Ή πάλι πως η ΑΕΛ θα φιγούραρε στη 2η θέση της κατάταξης και θα έβαζε τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι σε ομάδες που θεωρούσαν την παρουσία τους στην τετράδα περίπου περίπατο, ούτε αυτό το περιμέναμε.

Για την εικόνα που έβγαζε ο ΑΠΟΕΛ μέχρι πριν ενάμισι περίπου μήνα και την εικόνα που βγάζει τώρα δεν θα πω, διότι ο θρύλος της Λευκωσίας διαχρονικά έχει αποδείξει, πως δεν μπορείς και σχεδόν απαγορεύεται να τον «διαγράψεις» ή να τον υποτιμήσεις. Ο Πάολο Τραμετσάνι, ναι, είναι έκπληξη το πώς κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σουλούπωσε και μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την ομάδα του.

Έκπληξη, μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία, είναι και η 7η θέση στην οποία βρίσκεται η Ομόνοια, ανεξάρτητα από την τελευταία της νίκη επί της ΑΕΚ. Γι’ αυτό (τη θέση της δηλαδή), μάλλον ευθύνεται ο Σάββας Πουρσαϊτίδης και η Νέα Σαλαμίνα που αυτή κι αν είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Πριν ολοκληρώσω τις σκέψεις μου για το «πάνω» γκρουπ, προσθέσω πως έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα σ’ αυτές τις 15-16 αγωνιστικές, έχω την αίσθηση πως ο τίτλος του πρωταθλητή (κατά κύριο λόγο) είναι υπόθεση του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα. Μπορεί τα πλέι οφ να είναι μπροστά, μπορεί την ΑΕΛ να τη βολεύει που εξακολουθούμε να μην την υπολογίζουμε (για τον τίτλο), μπορεί πολλά να αλλάξουν σε λίγες αγωνιστικές, θεωρώ ωστόσο πως ο πρωταθλητής θα είναι μια εκ των δύο ομάδων που ανέφερα. Ή ο ΑΠΟΕΛ ή ο Απόλλων.

Πολλές ήταν οι ανατροπές και στο «κάτω» γκρουπ. Όλοι μας αλλιώς τα περιμέναμε τα πράγματα και αλλιώς εξελίσσονται. Ο Ερμής έπιασε για τα καλά πάτο, ενώ αντίθετα η Αλκή όχι απλά ξεκόλλησε, αλλά πατάει πλέον γερά στα πόδια της. Το πώς θα εξελιχθεί η μάχη του βυθού και ποιες θα είναι οι δυο ομάδες που θα πέσουν, εξακολουθεί να αποτελεί ερωτηματικό. Ο Ερμής βρίσκεται στην πιο δεινή θέση απ’ όλες τις ομάδες και (πολύ) δύσκολα θα ξεκολλήσει από εκεί που βρίσκεται, αλλά για τον δεύτερο υποψήφιο «όλα παίζονται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ