aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πάμε για μεγάλες ματσάρες!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν χωρεί αμφιβολία πως μας περιμένουν πολύ μεγάλα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ, μιας και έχει ανέβει σημαντικά επίπεδο και οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό αγωνίστηκαν φέτος ή ήταν τα προηγούμενα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ισχυρά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και θα διεκδικήσουν ένα από τα δύο εισιτήρια σε κάθε όμιλο για τους «32» της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ.

Από δικής μας πλευράς, η ΑΕΚ και ο Απόλλων έμαθαν ασφαλώς αντιπάλους. Οι Λαρνακείς κληρώθηκαν στο 10ο όμιλο με Λεβερκούζεν, Λουντογκόρετς, Ζυρίχη και οι Λεμεσιανοί κληρώθηκαν στον 8ο όμιλο με Λάτσιο, Μαρσέιγ και Άιντραχτ. Την καλύτερη θεωρητικά κλήρωση είχε η ΑΕΚ, καθώς οι Λουντογκόρετς και Ζυρίχη είναι ομάδες τις οποίες μπορεί να κοντράρει στα ίσα, ενώ ο Απόλλων είχε την ατυχία να πέσει κόντρα σε τρεις ομάδες που όλες τους αγωνίζονται στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η κλήρωση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τις ελληνικές ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει πολύ δύσκολο έργο για να προκριθεί στην επόμενη φάση και τον ΠΑΟΚ να έχει λίγες περισσότερες πιθανότητες. Όλα αυτά στη θεωρία. Το γήπεδο είναι εξάλλου ο καθρέφτης.

Ο Ολυμπιακός, παρότι μπήκε στην κληρωτίδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας έπεσε πάνω σε δύο πολύ δυνατές ομάδες στον 6ο όμιλο. Τη Μίλαν και τη Ρεάλ Μπέτις. Από το τέταρτο γκρουπ κληρώθηκε με την αδύναμη Ντουντελάντζ από το Λουξεμβούργο, η οποία αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης έως τώρα και συμμετέχει για πρώτη φορά στους ομίλους στην ιστορία της.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον 12ο όμιλο κι έπεσε πάνω στην Τσέλσι, την ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη διοργάνωση. Όμως ο Δικέφαλος στάθηκε τυχερός στη συνέχεια της διαδικασίας, καθώς έπεσε με τις ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ από τη Λευκορωσία και Βίντι, η οποία αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ από την ΑΕΚ.

Οι αγγλικές ομάδες, τώρα, λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα να καταλάβουν μία από τις δύο θέσεις του ομίλου, που θα οδηγήσει στους «32» της διοργάνωσης! Η Άρσεναλ κληρώθηκε με Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Καραμπάγκ και Βόρσκλα. Η Τσέλσι κληρώθηκε, όπως προαναφέραμε, με ΠΑΟΚ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βίντι. Όσον αφορά τις σκωτσέζικες ομάδες, η Σέλτικ έπεσε σε όμιλο- παγίδα με Σάλτσμπουργκ, Λειψία και Ρόζενμποργκ, ενώ η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ θα κοντραριστεί με Βιγιαρεάλ, Ραπίντ Βιέννης και Σπαρτάκ Μόσχας.

Τα παιχνίδια των ομίλων θα διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, 4 Οκτωβρίου, 25 Οκτωβρίου, 8 Νοεμβρίου, 29 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από φέτος οι αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξάγονται σε δύο διαφορετικές ζώνες ώρας, στις 19:55 και στις 22:00. Η κλήρωση για τους «32» θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου. Θυμίζουμε πως φέτος ο μεγάλος τελικός της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης θα λάβει χώρα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ