aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάιβα: «Τα κόλπα στο συμβόλαιο μου με τον Απόλλωνα και η "μαφία" Αλκή»

Πάιβα: «Τα κόλπα στο συμβόλαιο μου με τον Απόλλωνα και η “μαφία” Αλκή»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ένας εκ των πρωταγωνιστών στο τελευταίο πρωτάθλημα του Απόλλωνα, ο Πορτογάλος επιθετικός Ζοάο Πάιβα παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα «tribunaexpresso.pt». Εκτός από την απόφασή του να έρθει στο νησί μας [διαβάστε ΕΔΩ], είπε πολλά και ενδιαφέροντα που σίγουρα θα συζητηθούν.

Μίλησε για τον Πορτογάλο ατζέντη Κάρλος Γκονζάλες που το βοήθησε να υπογράψει στους «κυανόλευκους» της Λεμεσού. Τόνισε πως δε συνεργάζεται μαζί του και ότι τον χρειάστηκε μόνο όταν ήταν να έρθει στην Κύπρο. «Ήταν μάνατζερ μου μόνο μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μου στην Κύπρο, αφού ήταν πολύ απομακρυσμένος. Του έστελνα καθημερινά τα DVD των αγώνων μου, για να δει πόσο καλά παίζαμε. Ήθελα να επιστρέψω, δεν πήγα ποτέ στην Κύπρο με την ιδέα να μείνω εκεί. Αλλά ποτέ δεν έκανε τίποτα, δεν κράτησε την υπόσχεσή του για να με επιστρέψει στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Αγγλία», είπε αρχικά.

Και συνεχίζοντας τόνισε: «Η σεζόν τελείωσε, δεν μου είπε τίποτα ο Γκονζάλες και ο πρόεδρος του Απόλλωνα μού αποκάλυψε μερικά κόλπα που είχε κάνει ο Κάρλος Γκονζάλες με τα συμβόλαια άλλων παικτών όπως με το δικό μου και τότε πίστεψα τον πρόεδρο του Απόλλωνα. Ο προπονητής μού είπε να μείνω άλλο χρόνο και μετά να με πάρει μαζί του. Εν τω μεταξύ, ο προπονητής έφυγε και η όλη καριέρα που έκανε μετά ήταν μόνο ως προπονητής χωρών, ποτέ δεν ανέλαβε καμία ομάδα [γέλια]. Με άλλα λόγια, δεν μπορούσε να με πάρετε πουθενά».

Ο Πάιβα αποκάλυψε επίσης ότι πριν πάει στη Λουκέρνη, μετά τη αποχώρησή του από τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ, είχε συμφωνήσει να μείνει στην Κύπρο για λογαριασμό της Αλκής Λάρνακας [σ.σ. που διαλύθηκε]: «Υπήρχε ένας Ελβετός επιχειρηματίας που παρακολουθούσε κυπριακά ποδοσφαιρικά παιχνίδια και όταν έμαθε ότι ήμουν ελεύθερος και με πλησίασε. Εν τω μεταξύ συμφώνησα να μείνω στην Κύπρο για άλλη μια σεζόν με μια άλλη ομάδα, την Αλκή, η οποία προσέλαβε τους καλύτερους παίκτες, αλλά αυτή ήταν μια “μαφία”. Έκανα ακόμα και προετοιμασία, υπήρχαν πολλοί Πορτογάλοι παίκτες σε αυτή την ομάδα, Ναντίνο, Μασάδο κ.α. Αλλά δεν μου έδωσαν σπίτι, ούτε αυτοκίνητο, όπως είχαμε υπογράψει στο συμβόλαιο. Δεν είχε καμία σχέση με τον Απόλλωνα. Αφού δεν εκπλήρωσαν τους όρους του συμβολαίου και έκλεισα ήδη δυόμισι μήνες και δεν έδωσαν τίποτα, μίλησα με έναν δικηγόρο από την Κύπρο, έσπασα το συμβόλαιό μου, πήγα στη FIFA, έφυγα από την Κύπρο και πήγα στην Πορτογαλία. Αυτός ο επιχειρηματίας, γνωρίζοντας τι συνέβη, με ήρθε σε επαφή μετά από πέντε, έξι ημέρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ