aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάφος FC – ΑΕΚ: «Διπλό» με ισπανική υπογραφή (vid)

Πάφος FC – ΑΕΚ: «Διπλό» με ισπανική υπογραφή (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Με πρωταγωνιστές δύο Ισπανούς η ΑΕΚ απέδρασε με το «διπλό» από το «Στέλιος Κυριακίδης» επικρατώντας με σκορ 4-1, επί της Πάφος FC. Με δύο γκολ του Νάντο Γκαρσία, ένα του Ναράνχο και ένα του Μακρή, οι κιτρινοπράσινοι πέτυχαν δεύτερη σερί νίκη για πρώτη φορά στο 2021. Ανέβηκαν στους 37 βαθμούς και μείωσαν στο -3 από την τέταρτη θέση και την Ανόρθωση που αγωνίζεται αύριο.

Η Πάφος FC, αν και κατάφερε να βρει αντίδραση στο πρώτο γκολ του Γκαρσία, ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1 νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βαλακάρι, δεν κατάφερε να έχει βαθμολογικό όφελος. Ήταν η τρίτη ήττα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για την παφιακή ομάδα, που έμεινε στους 25 βαθμούς και την 8η θέση.

Το ματς

Παρά το γρήγορο ρυθμό που είχε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, Πάφος FC και ΑΕΚ, περιορίστηκαν σε λιγοστές φάσεις. Ιδιαίτερα η παφιακή ομάδα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μηδέν τελικές προσπάθειες, ενώ οι κιτρινοπράσινοι του Σωφρόνη Αυγουστή δημιούργησαν τρεις τελικές, εκ των οποίων μόλις η μια στο στόχο, η κεφαλιά του Νάντο Γκαρσία που έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Ρούτκο και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 26’. Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή να είναι αυτοί που συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάφος FC μπήκε δυνατά, είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά απείλησε στο 50’ με τον Φουρ, με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι, και τελικά βρήκε το γκολ στο 56΄με πανέμορφο σουτ του Βαλακάρι. Οι κιτρινοπράσινοι αντέδρασαν άμεσα, πήραν ξανά τον έλεγχο του παιχνιδιού μετά το γκολ της παφιακής ομάδας. Σε διάστημα δύο λεπτών Ακοράν, Γκαρσία και Τρισκόφσκι είχαν τις ευκαιρίες τους να σκοράρουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Κάτι που πέτυχαν στο 64’, μετά από γρήγορη και έξυπνη εκτέλεση φάουλ, που έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Πάφος FC. Ο Γκαρσία το εκμεταλλεύτηκε, έφυγε τετ α τετ με τον Ρούτκο και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, με δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Ναράνχο στο 86’ έκλεψε τη μπάλα από τον Αραγιούρι και τελείωσε το παιχνίδι, γράφοντας το 1-3. Ο Ανδρέας Μακρής στο 90’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΚ, αφού διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Nτμίτρι Μιχαϊλένκο): Ρούτκο, Αουρέλιο, Αραγιούρι, Κβίντα, Σάιθ, Πάνιτς, Φουρ, Βαλακάρι, Μπεριγκό, Γιάνοφ (72′ Ράκελς), Τόρες.

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Τρουγιόλς (62′ Σπιρόφσκι), Γκονζάλεθ, Μόισοφ, Ιωάννου, Χέιτλι, Γκαρσία (82′ Μακρής), Φερνάντεθ, Ναράνχο, Ακοράν (69′ Ναούμ), Τρισκόφσκι (82′ Λαφράνς).

Σκόρερ: Βαλακάρι 56′ / Γκαρσία 26′, 64′ , Ναράνχο 86′, Μακρής 90′

Κίτρινες: Γιάνοφ, Μπεριγκό / Χέιτλι, Μόισοφ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Σάββα Γεώργιος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE TΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ