aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάει για πρόκριση και €2.400.000!

Πάει για πρόκριση και €2.400.000!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πέρα από το μεγάλο αγωνιστικό δέλεαρ της συμμετοχής σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της και το πρεστίζ που θα αποκτήσει η ΑΕΚ σε αυτό το ενδεχόμενο, υπάρχει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό.

Είναι το οικονομικό σκέλος, μιας που θα εκτοξεύσει τα έσοδα και ουσιαστικά θα γεμίσει το ταμείο του συλλόγου με επιπλέον χρήμα. Έτσι θα καλύψει τα €3.000.000 που είναι –σύμφωνα με τους παράγοντες των κιτρινοπρασίνων– το μισθολόγιο του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η ΑΕΚ έχει ήδη εξασφαλίσει €860.000 από τη συμμετοχή της στους τέσσερις προκριματικούς γύρους του Γιουρόπα Λιγκ. Σε περίπτωση που προκριθεί στους ομίλους, θα βάλει στο ταμείο της ακόμη €2.400.000 και θα βγάλει τη σεζόν οικονομικά μόνο από τη συμμετοχή της στην Ευρώπη.

Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ, που γνωρίζει ότι με τυχόν πρόκριση τα κέρδη θα είναι πολλά σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Έτσι, γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι ο επαναληπτικός της ερχόμενης Πέμπτης με τη Σλόβαν Λίμπερετς.

Ένα παιχνίδι που μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο του συλλόγου σε περίπτωση που τελειώσει ιδανικά. Σαφέστατα, θα αποτελεί το επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας και της δουλειάς που γίνεται την τελευταία τριετία.

Από τότε που εφαρμόστηκαν οι όμιλοι στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ (είτε λεγόταν Κύπελλο ΟΥΕΦΑ είτε Γιουρόπα Λιγκ), μόνο μία φορά χρειάστηκε να ανατρέψει ήττα σε προκριματική φάση η ΑΕΚ. Αυτό έγινε πέρσι με την Μπορντό, όταν ηττήθηκε στη Γαλλία με 0-3 και γνώρισε δεύτερη ήττα με 0-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αν και ήταν καλύτερη.

Όσες φορές πήρε ισοπαλία στον πρώτο αγώνα (Ρόζενμποργκ, Σπαρτάκ Μόσχας) κατάφερε στον επαναληπτικό να κερδίσει και να πανηγυρίσει την πρόκριση. Τώρα καλείται για πρώτη φορά να κάνει την ανατροπή κερδίζοντας στην Τσεχία για να πάρει την πρόκριση, μιας και γνωρίζει ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τη θέσει εκτός Ευρώπης.

Το θετικό για την ομάδα της Λάρνακας είναι ότι στο ρόστερ της υπάρχουν παίκτες με εμπειρίες, ικανοί να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Κάτι άλλωστε που απέδειξαν στον επαναληπτικό με τη Σπαρτάκ στη Μόσχα, όταν έκαναν το τέλειο παιχνίδι και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Το ίδιο θα επιδιώξουν να κάνουν και στο Λίμπερετς. Να πραγματοποιήσουν το τέλειο παιχνίδι, να μην επιτρέψουν στους Τσέχους να σκοράρουν και να παλέψουν μέχρι το τέλος για τη νίκη, που θα φέρει και την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ