aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑ«Ούτε καν το 10% των διαιτητών δεν είναι "πραγματικά καθαροί"»

«Ούτε καν το 10% των διαιτητών δεν είναι “πραγματικά καθαροί”»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Guardian» και αναφέρονται σοβαρές καταγγελίες κατά του κυπριακού πρωταθλήματος από τον Γενικό Γραμματέα της «Federbet» αλλά και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΠ, φιλοξενούνται και δηλώσεις του Μάριου Παναγή, ο οποίος διαιτητεύει τώρα ερασιτεχνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αγγλία.

Ο Παναγή υπολογίζει ότι ούτε καν το 10% από τους 300 διαιτητές που απασχολούνται στην Κύπρο είναι «πραγματικά καθαροί», ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι αυτοί που ακολουθούσαν εντολές και έστησαν αγώνες στην Κύπρο, στη συνέχεια ορίζονταν σε ευρωπαϊκούς αγώνες, όπου οι απολαβές είναι τριπλάσιες από την Κύπρο.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί έκανε τις καταγγελίες κατά της διαιτησίας απάντησε: «Έπρεπε να μιλήσω για αυτά τα φαινόμενα, έτσι ώστε οι αρχές να λάβουν δράση. Το έκανα ελπίζοντας ότι δεν θα έκλειναν τα μάτια τους (οι αρχές)».

«Οι διαιτητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι τέχνασμα μπορούν να σκεφτούν. Μπορεί να είναι μια μικρή ή μία μεγάλη απόφαση, αναλόγως του αν ο αγώνας είναι τηλεοπτικός ή όχι. Όταν δεν είναι τηλεοπτικός  (ο αγώνας) μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα», είπε σχολιάζοντας τις διαιτητικές αποφάσεις στην Κύπρο.

Τις καταγγελίες Παναγή σχολίασε και ο πρώην πρόεδρος του ΚΟΑ Νίκος Καρτακούλλης: «Αυτό που έκανε (ο Παναγή) ήταν πολύ γενναίο. Υπάρχει διαφθορά σε όλες τις φάσεις της ζωής στην Κύπρο, είναι ένα πρόβλημα της κοινωνίας γενικότερα, όχι μόνο του αθλητισμού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ