aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΌταν θύμωσε η ΑΕΚ, την έκανε... Τέτε! (pics)

Όταν θύμωσε η ΑΕΚ, την έκανε… Τέτε! (pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η ΑΕΚ δεν σταματάει πουθενά… Ξέχασε τι πάει να πει ήττα! Αν και έμεινε πίσω στο σκορ στο 35′ από γκολ του Ζούνιορ, μέσα σε ένα τετράλεπτο στην επανάληψη, έφερε τα κάτω – πάνω, κέρδισε με 2-1 την ΑΕΛ στο ΑΕΚ Αρένα, παρέμεινε αήττητη και κυρίως, διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι κιτρινοπράσινοι, υποχρέωσαν παράλληλα την ΑΕΛ στην πρώτη της φετινή ήττα, και απέδειξαν σε άλλο ένα παιχνίδι ότι διαθέτουν ισχυρή κράση για να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Παράλληλα, η ΑΕΚ έσπασε μία παράδοση οκτώ ετών χωρίς νίκη απέναντι στην ΑΕΛ στη Λάρνακα.

Η τεράστια επιτυχία της ΑΕΚ, αφιερώνεται ασφαλώς στον Τζοάν Τομάς, τον άτυχο Καταλανό επιτελικό μέσο της ομάδας της Λάρνακας, ο οποίος κόντρα στον ΑΠΟΕΛ τραυματίστηκε άθελά του στον αστράγαλο, υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος μπήκαν καλύτερα και δημιούργησαν προϋποθέσεις αλλά δεν μπόρεσαν να φθάσουν στο γκολ. Αντίθετα, η ΑΕΛ από στατική φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να πάρει προβάδισμα στο 35’ με κεφαλιά του Ζούνιορ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου φαινόταν να ελέγχει το ματς και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς. Κάπου εκεί όμως μίλησε η κλάση του Ακοράν. Με ένα μακρινό σουτ-βολίδα, όταν η ΑΕΚ άρχιζε να χάνει τις ελπίδες της, έφερε το ματς στα ίσα. Κάπου εκεί μπήκε στο παιχνίδι και ο κόσμος και οι παίκτες του Ιδιάκεθ πίστεψαν στην ανατροπή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τέτε με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ και την κράτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα στις κερκίδες

Γύρω στις 4 χιλιάδες ήταν οι φίλοι των δυο ομάδων στο «ΑΕΚ Αρένα». Κοντά στους 3.300 οι φίλοι της ΑΕΚ και 720 της ΑΕΛ. Το κλίμα που δημιούργησαν οι οπαδοί των δύο ομάδων στις κερκίδες ήταν πολύ ωραίο. «Ζέσταναν» για τα καλά την ατμόσφαιρα. Από πλευράς ΑΕΚ περίμεναν περισσότερο κόσμο σε ένα τόσο σημαντικό ματς.

Δείτε πιο κάτω το live και την ταυτότητα του αγώνα…

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Μινιό, Ορτίθ, Μουρίγιο (76′ Χαραλαμπίδη), Μοϊσόφ, Γκαρίδο, Ακοράν, Μπόλιεβιτς (60′ Τέτε), Λαρένα, Τρισκόφσκι, Λαμπάν, Άλβες (85′ Καταλά).

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρόμο, Αϊρόσα, Σιέλης, Ζούνιορ, Φορτούνα, Γεωργιάδης (68′ Σαβάν), Νικολάου (87′ Μπουένο), Σοάρες, Μέσκα, Σόουζα (85′ Ουέλιγκντον), Αρουμπαρένα.

Σκόρερ: 79′ Ακοράν, 83′ Τέτε / 35′ Ζούνιορ.

Κίτρινες: 34′ Μοϊσόφ / 9′ Φορτούνα, 56′ Αϊρόσα.

Αποβολές: –.

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Β’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Τέταρτος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

Παρατηρητής: Ανδρέας Γεωργίου.

Δείτε πιο κάτω το live…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ