aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΌταν σημάδεψε καλύτερα, «καθάρισε» η ΑΕΚ! (vid)

Όταν σημάδεψε καλύτερα, «καθάρισε» η ΑΕΚ! (vid)

Σημαντική νίκη που την ανεβάζει στους 39 βαθμούς και στον -6 από την 3η ΑΕΛ (έχει 45 πόντους), πέτυχε η ΑΕΚ στην Αρένα, απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου με 3-0 (53′ Λαρένα, 65′ Ακίνο, 90′ + 2 Τριτσκόφσκι) και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, όσον αφορά στην προσπάθεια της να ανέβει στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας.

Η ομάδα της Λάρνακας, θα αρχίσει την προσπάθειά της στα πλέι οφ της πρώτης εξάδας από την έδρα, όπου το ερχόμενο Σάββατο ή Κυριακή (θα ανακοινωθεί σύντομα από την ΚΟΠ το πρόγραμμα) θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, στο πρώτο ημίχρονο, υπήρχε ομάδα η οποία ήταν εμφανώς καλύτερη κι αυτή ήταν η ΑΕΚ, όπως άλλωστε αναμενόταν. Μόνο που από ευκαιρίες και θέαμα, ήταν φτωχή η εικόνα του αγώνα. Η ομάδα της Λάρνακας πίεζε, αυτή του Παραλιμνιού αντιστεκόταν με επιτυχία και αποτέλεσμα αυτού ήταν οι 22 ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν με προορισμό τα αποδυτήρια χωρίς να έχει το προβάδισμα κάποια από τις δύο μονομάχους. Από θέμα ευκαιριών, πέραν από κάποια άστοχα σουτ δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο.

Εν αντιθέσει με το πρώτο 45λεπτο, η ΑΕΚ μπήκε πολύ πιο αποφασιστικά στο γήπεδο, με καλύτερη επιθετική οργάνωση και παραγωγικότητα όσον αφορά στις ευκαιρίες. Οι κιτρινοπράσινοι σε τρία από αυτές ήταν εύστοχοι, αφού κατάφεραν να πετύχουν τρία τέρματα και να καταφέρουν να πάρουν μία σημαντική νίκη.

Το σκορ άνοιξε στο 53’ ο Λαρένα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Την παράβαση έκανε ο Ολίβα στον Σίλβα και περισσότερο φάνηκε να το κέρδισε το πέναλτι ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ, ενώ είναι πολύ δύσκολη η φάση για ξεκάθαρα συμπεράσματα. Στο 65’ ήλθε ο Ακίνο με σουτ εντός περιοχής μετά από ασίστ του Τρισκόφσκι και με το παρθενικό του γκολ με τα χρώματα της ΑΕΚ, ισχυροποίησε το προβάδισμα της ομάδας του.

Η ομάδα της Λάρνακας συνέχισε να πιέζει μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, και στις καθυστερήσεις ο Τρισκόφσκι τοποθέτησε κι αυτός το όνομά του στη θέση των σκόρερ στο φύλλο αγώνος, καθότι στο 90’ + 2 αξιοποίησε αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα, πέρασε τον Κλάιμαν και με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το 3-0 που ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΑΕΚ (Αντόνιο Ιδάλγο): Τόνιο, Σίλβα, Καταλά, Τρουγιόλς, Γκαρσία, Σουάρες (63′ Τέτε), Χέφελ, Λαρένα (69′ Σάστρε), Ακίνο (89′ Αναστασίου), Κάσες, Τριτσκόφσκι.

ΕΝΠ (Κάριτ Φελκ): Κλάιμαν, Αντωνίου, Φυτανίδης, Α. Κυριάκου, Ολίβα, Πίττας, Μαϊσουράντζε, Γκλάβινα (64′ Σάρατε), Σερμπάκοφ (46′ Ουντότζι), Ριέρα (81′ Kοσμά), Σοβάλ.

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα.

Σκόρερ: 53′ Λαρένα, 65′ Ακίνο, 90′ + 2 Τριτσκόφσκι.

Κίτρινες: Πίττας (3η).

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Ευαγόρας Ευαγόρου.

Β’ βοηθός: Τηλέμαχος Τηλεμάχου.

Τέταρτος: Ροβέρτος Κώστα.

Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ