aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΌσο υπάρχει ανοχή και ατιμωρησία θα υπάρχουν και Δημητριάδηδες

Όσο υπάρχει ανοχή και ατιμωρησία θα υπάρχουν και Δημητριάδηδες

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η 13η αγωνιστική, τελευταία του α’ γύρου, επισκιάστηκε από τις φωνές της Ομόνοιας για τη διαιτησία στο ντέρμπι του Σαββάτου και την ανταλλαγή «πυρών», μέσω ανακοινώσεων από τις διοικήσεις των «αιώνιων» αντιπάλων. Απίστευτος χαρτοπόλεμος, που σε κάποια σημεία ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια και έριξαν επίπεδο οι δυο πλευρές. Κρίμα και πάλι κρίμα.

Η διαιτησία, λοιπόν, στο επίκεντρο. Και πώς να μην είναι όταν γίνονται λάθη που βγάζουν μάτια, που ισοπεδώνουν το επίπεδό της και διερωτάσαι αν κάποιοι θα έπρεπε να κρατάνε σφυρίχτρα ή σημαιάκι. Το λάθος του Μάριου Δημητριάδη, του πρώτου βοηθού στο ντέρμπι «αιωνίων», στο 50ό λεπτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα. Μετά από τέτοιο σοβαρό λάθος, αν είχε ευθιξία ο συγκεκριμένος βοηθός θα έπρεπε να είναι ήδη σπίτι του, να είχε παραιτηθεί.

Δίνει ο διαιτητής πέναλτι, ο βοηθός ακολουθεί και πάει στο σωστό σημείο και ακολούθως, αφού πέρασαν αρκετά δευτερόλεπτα και υπό την αμφισβήτηση παικτών του ΑΠΟΕΛ, θέλησε να παρασύρει και τον διαιτητή, αλλάζοντας τελικά την απόφασή του. Η ευθύνη βαραίνει και τον διαιτητή. Τι δείχνει αυτό; Καμιά εμπιστοσύνη  στις αποφάσεις τους αλλά και έλλειψη προσωπικότητας. Δυστυχώς είναι στοιχεία απαραίτητα για τους διαιτητές, τα οποία σπανίζουν.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα στον χώρο της κυπριακής διαιτησίας δεν είναι οι διαιτητές αλλά οι τριγύρω, αυτοί που τους βαθμολογούν και αυτοί που τους ορίζουν. Οι διαιτητές είναι ο τελευταίος τροχός στην άμαξα. Γιατί, όσο όταν κάνουν λάθη αντί να τιμωρούνται παίρνουν καλή βαθμολογία και την ερχόμενη βδομάδα επιβραβεύονται με ορισμό, πάλι λάθη θα κάνουν.

Ενώ, αν οι αρμόδιοι τους τιμωρούσαν παραδειγματικά και τους υποχρέωναν σε εντατικά μαθήματα, ως πρώτο μέτρο, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Κι αν αυτό το μέτρο δεν αποδώσει και τα λάθη επαναλαμβάνονται, τότε ας τους στείλουν σπίτι τους, γιατί μόνοι τους δεν θα πάνε. Όσο υπάρχει ανοχή και ατιμωρησία δεν θα πάψουν να υπάρχουν Δημητριάδηδες.

Μάλιστα, πρόσφατα ο πρώην διεθνής διαιτητής Μάριος Παναγή, σε δηλώσεις του έκανε αναφορά ότι στον κατάλογο με τους διεθνείς διαιτητές υπάρχει το όνομα ενός βοηθού που δεν πέρασε τα Κούπερ Τεστ.

Αμέσως βούιξε ο τόπος ότι η αναφορά του Παναγή αφορούσε τον Μάριο Δημητριάδη. Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο. Και το πιο εξωφρενικό, οι αρμόδιοι δηλώνουν άγνοια. Ε τότε, ναι, ο Δημητριάδης και ο κάθε Δημητριάδης μπορεί να σφυρίζει και να σηκώνει το σημαιάκι χωρίς φόβο και με πάθος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ