aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΩρίμασαν οι συνθήκες για αλλαγές

Ωρίμασαν οι συνθήκες για αλλαγές

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected]

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

Το Σαββατοκύριακο ξεκινάνε τα πλέι οφ. Παραδοσιακά οι αγώνες για την κατάκτηση του τίτλου αλλά και των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη συγκεντρώνουν και τον περισσότερο κόσμο. Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Κινδυνεύουμε να παίξουμε μπροστά σε άδειες εξέδρες λόγω της στάσης που τηρούν, όχι μόνο οι οργανωμένοι οπαδοί αλλά και αρκετοί άλλοι που διαφωνούν με το μέτρο που έλαβε η ΚΟΠ.

Χοντρικά, χοντρικά εάν υπολογίσουμε πως από κάθε παιχνίδι θα έχουμε περίπου 500 θεατές λιγότερους λόγω του μέτρου, με απλά μαθηματικά περίπου 1.500 κάθε αγωνιστική, δηλαδή σε δέκα αγωνιστικές θα έχουμε περίπου 15.000 λιγότερα εισιτήρια.  Πολλές φορές κοιτάμε το περίγραμμα του ποδοσφαιρικού προϊόντος, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε και τη λεπτομέρεια που πιθανό διαβρώνει τη μαζικότητά του. Οφείλουμε να εξετάσουμε τη συνεπή απομάκρυνση των οπαδών από τις εξέδρες με μεγαλύτερη σπουδή και να εγκύψουμε στο θέμα με μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Στις 15.000 εισιτήρια που πιθανό να χάσουμε μόνο από τα πλέι οφ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και περίπου άλλες 5.000 χιλιάδες τουλάχιστον, από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε το μέτρο. Εάν προσθέσουμε επίσης και αυτούς που προτιμούν την τηλεόρασή τους αντί το γήπεδο λόγω ακρίβειας εισιτηρίων, ας πούμε ότι είναι περίπου 200 κάθε αγωνιστική (200Χ36 αγωνιστικές) μας κάνουν 7.200. Επίσης είναι και περίπου άλλοι 100 που αποφασίζουν να πάνε σε κάποιο παιχνίδι την τελευταία στιγμή αλλά δεν βρίσκουν ταμεία ανοικτά, συν επιπλέον και οι 100 εκείνοι που, κάθε αγωνιστική, λόγω ακριβών τιμών στις καντίνες ή λόγω παρκινγκ ή καθαριότητας γηπέδων (π.χ. τουαλέτες) μας βγαίνουν άλλοι 7.200.

Επιπλέον είναι και η προκατάληψη είτε λόγω δηλώσεων παραγόντων, είτε λόγω διαιτησιών, είτε λόγω ανομοιόμορφων αποφάσεων του Αθλητικού Δικαστή ή φακέλων που μας έρχονται από την ΟΥΕΦΑ. Το νούμερο που απέχει δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί. Ας υποθέσουμε όμως για όλους τους πιο πάνω λόγους ή και κάποιους άλλους που ο καθένας μπορεί να έχει στο μυαλό του όπως για παράδειγμα αγώνες τις Δευτέρες, γύρω στα 1.000 άτομα, συνολικά τη χρονιά 36.000 εισιτήρια. Έτσι πρόχειρα λοιπόν η σούμα μάς κάνει κάτι παραπάνω από 70 χιλιάδες εισιτήρια το χρόνο.

Δεν είναι ένας λόγος αυτός να προσπαθήσουν ΚΟΠ και σωματεία να κάνουν μια καινούρια αρχή που να απολαύει της εμπιστοσύνης των οπαδών σε όλα τα επίπεδα πριν καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα; Από τον εκσυγχρονισμό των σταδίων, μέχρι τους θεσμούς ,τη διοργάνωση αλλά και την κουλτούρα μας; Με την υποσημείωση ότι τα θέματα βίας δεν θα μας απασχολήσουν ξανά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ