aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟργασμός διαβουλεύσεων για τις «14»

Οργασμός διαβουλεύσεων για τις «14»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεκατέσσερις ομάδες και στη νέα περίοδο (2021-22) ή να πέσουν τέσσερις και να πάμε στις δώδεκα, όπως είχε αποφασιστεί πέρυσι και αναφέρεται στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος; Κι αν ναι, πώς θα διεξαχθεί η τελική φάση στην τρέχουσα σεζόν; Στα ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν σήμερα οι αξιωματούχοι των ομάδων, ενώ την οριστική απόφαση θα πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.

Η έκτακτη συνέλευση συγκλήθηκε μετά από αίτημα δέκα ομάδων, με πρωτεργάτες τη Νέα Σαλαμίνα και τον Εθνικό Άχνας, οι οποίες έχουν καταθέσει εισήγηση σύμφωνα με την οποία, λόγω της πανδημίας, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας περιόδου να υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες αντί τέσσερις.

Κι όπως γίνεται πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουν προηγηθεί έντονες διαβουλεύσεις έτσι ώστε το αίτημα να υποστηριχθεί από 17 μέλη του 21μελούς Δ.Σ. της ΚΟΠ. Τόσα απαιτούνται για να περάσει, αφού πρόκειται για τροποποίηση που χρειάζεται την ψήφο των 4/5 της συνέλευσης και όχι απλή πλειοψηφία. Οι λεγόμενες μικρές ομάδες έχουν ομοφωνία και ομοψυχία όσον αφορά στην (ουσιαστικά) αύξηση των ομάδων. Λογικότατο, αφού αντί να πέσουν τέσσερις στη Β’ Κατηγορία θα πέσουν μόνο δύο.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το κλειδί της συνέλευσης κρατούν οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Κυρίως επειδή οι θέσεις τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχουν εκφραστεί δημοσίως. Έχουμε και λέμε: Απόλλων και Ανόρθωση έχουν πάγια θέση «όχι» στην αύξηση των ομάδων με αποφάσεις μεσούσης της σεζόν.

Είναι οι μοναδικές «σιδεροκέφαλες» ψήφοι κόντρα στο αίτημα, ενώ χρειάζονται πέντε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιο κοντά τους είναι και η Ομόνοια, η οποία εμφανίζεται στη δεξαμενή των «αναποφάσιστων» ή, καλύτερα, προτιμά να κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

ΑΕΛ και Πάφος FC φαίνεται να υποστηρίζουν «ναι στις 14, αλλά όταν τελειώσει η πανδημία να επιστρέψουμε στις 12». Δεν αποκλείεται την ίδια θέση να έχει και η ΑΕΚ, η οποία πάντως θεωρείται «σίγουρη» ψήφος για τις 14 ομάδες.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει ένσταση να πάμε στις 14 ομάδες, αλλά εγείρει θέμα πώς θα παιχθεί η τελική φάση. Οι γαλαζοκίτρινοι θεωρούν ότι είναι πιο δίκαιο οι ομάδες της τρέχουσας περιόδου να χωριστούν ισόποσα, σε δύο γκρουπ των επτά ομάδων, και να μην ισχύσει η πρόταση για την πρώτη εξάδα και οι υπόλοιποι να παραμείνουν σε γκρουπ των οκτώ.

Η θέση του ΑΠΟΕΛ είναι σημαντική διότι αν περάσει στο στρατόπεδο «όχι στις 14 ομάδες» (μαζί με την Ανόρθωση, τον Απόλλωνα, ενδεχομένως την Ομόνοια και κάποιο άλλο μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΠ), η πρόταση των «μικρών» δεν θα περάσει!

Στην άλλη πλευρά, η πρόταση για δύο γκρουπ των εφτά ομάδων βρίσκει υποστηρικτές, αλλά και διαφωνούντες (μεταξύ των οποίων και η Ομόνοια), οι οποίοι για να πουν «ναι» στις 14 ομάδες βάζουν ως προϋπόθεση να παραμείνουν έξι οι ομάδες του πρώτου γκρουπ και να γίνουν οκτώ στο δεύτερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ