aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΟμόνοια θα πει «μαχητική ψυχή», μόνος πρώτος ο Κεραυνός!

Ομόνοια θα πει «μαχητική ψυχή», μόνος πρώτος ο Κεραυνός!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Πλούσια ήταν και η 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Basket League. Με νίκες συνέχισαν οι ΑΕΛ, Κεραυνός και ΑΕΚ, καθώς κέρδισαν τους Απόλλων, ΕΘΑ και ΕΝΠ αντιστοίχως. Αναμφίβολα όμως η Ομόνοια ήταν η ομάδα η οποία «έκλεψε» την παράσταση στην αγωνιστική αφού έκανε την μεγάλη έκπληξη και κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Ένας Ηλιάδης… βγαλμένος από παραμύθι!

ΑΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝ 90-87

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα για την ΑΕΛ, καθώς έστω και δύσκολα κατάφεραν να κερδίσουν την μαχητική ομάδα του Απόλλωνα. Είναι αλήθεια ότι οι γαλαζοκίτρινοι δεν ήταν καλή και «λαχτάρησαν» μέχρι να κερδίσουν τον ελλείπεις Απόλλωνα, αφού η ομάδα του Τακιανού αγωνίστηκε χωρίς τους τρεις από τους πέντε κοινοτικούς που έχει στο ρόστερ του και συγκεκριμένα τους Κάμερον Νέϋλορ, Μόντελ Χάρπερ και Μοντγκόμερι Έβανς.

Κορυφαίος καλαθοσφαιριστής του αγώνα ο Ντιόν Ράιτ με 29 πόντους (1 τρίποντο, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ενώ από την ομάδα του Απόλλωνα ξεχώρισε για άλλο ένα παιχνίδι ο Στέφανος Ηλιάδης με 20 πόντους (5 τρίποντα και 8 ασίστ).

ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΕΘΑ 81-68

Εύκολο απόγευμα είχαν οι καλαθοσφαιριστές του Χριστόφορου Λειβαδιώτη το απόγευμα του Σαββάτου (10/11). Ο Κεραυνός παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρός, κέρδισε με σχετική ευκολία την ομάδα της ΕΘΑ και σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Ομόνοια βρέθηκε μόνος πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Κορυφαίος του αγώνα ο Μοχάμεντ Αμπουκάρ με 19 πόνοτυς (1 τρίποντο και 11/11 βόλες).

ΕΝΠ-ΑΕΚ 75-85

Σπουδαία αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο (10/11) στο γήπεδο της Αυγόρου στο Παραλίμνι. Η ΕΝΠ ήταν κοντά σε μια σπουδαία νίκη για 30’ ωστόσο η ομάδα της ΑΕΚ ανασυντάχθηκε στην 4η περίοδο και με ένα επιμέρους σκορ 28-11 «έκλεψε» τη νίκη από το Παραλίμνι.

Σπουδαίος ο Πίγκραμ με 22 πόντους (3 τρίποντα και 5 ριμπάουντ) αλλά ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Βινιάλες της ΑΕΚ με 22 πόντους (5 τρίποντα και 2 ασίστ).

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΕΛ 64-61

Η Ομόνοια είναι η μεγάλη νικήτρια της 5ης αγωνιστικής! Οι καλαθοσφαιριστές του Νικόλα Παπαδόπουλου κατέθεσαν την ψυχή τους στο γήπεδο και κατέφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη κόντρα στον «αιώνιο» τους αντίπαλο, τον ΑΠΟΕΛ.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Γκρίφιν, ο οποίος σκόραρε 17 πόντους (4 τρίποντα). Ο Αμερικάνος γκαρντ πέτυχε τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) στην προτελευταία επίθεση του αγώνα και έδωσε την μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ