aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟμόνοια – ΑΕΚ: Οι «μπέμπηδες» του Μπεργκ τιμώρησαν τις γκάφες του Τόνιο

Ομόνοια – ΑΕΚ: Οι «μπέμπηδες» του Μπεργκ τιμώρησαν τις γκάφες του Τόνιο

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Στο τέλος είπε την τελευταία της λέξη! Η Ομόνοια επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο ΓΣΠ για την 4η αγωνιστική, με γκολ των Τζιωνή (45’+2) και του Κίκο (89’). Για τους κιτρινοπράσινους ισοφάρισε στο 68’ ο Τρουγιόλς. Μερίδιο ευθύνης είχε και ο Τόνιο στα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Ο Μπεργκ πραγματοποίησε 11 αλλαγές (!) σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ερ. Αστέρα, έδωσε φανέλα βασικού σε έξι νεαρούς, κι όμως κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στην αξιόλογη ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας κατέγραψε κάποια πολύ καλά διαστήματα, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει βαθμολογικό όφελος.

Πλέον, το «τριφύλλι» έχει στραμμένη την προσοχή του στο μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη, αυτή είναι η δεύτερη απώλεια για την ΑΕΚ καθώς προερχόταν από ισοπαλία με την Καρμιώτισσα.

Το ματς…

Κομμένο και ραμμένο για την ΑΕΚ ήταν το πρώτο μισάωρο του πρώτου μέρους. Η ομάδα της Λάρνακας είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα όμως έφτανε στην πηγή και δεν… έπινε νερό. Στο 8’ ο Χέιτλι απείλησε μετά από σέντρα-σουτ, όμως ο Κυριακίδης απογειώθηκε και έδιωξε. Στη συνέχεια και στο 23’ ο Τρουγιόλς με φαλτσαριστό σουτ κατέγραψε την δεύτερη φάση για την ΑΕΚ, το οποίο κατέληξε μόλις έξω, ενώ στο 30’ ο Τρισκόφσκι ενώ ήταν υπό την πίεση του Παναγιώτου, έπιασε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα ψηλά έξω.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το «τριφύλλι» ανέβηκε, πήρε την κατοχή και δημιούργησε κάποιες καλές προϋποθέσεις. Στο 41’ οι πράσινοι πραγματοποίησαν εξαιρετική αντεπίθεση, ο Λοΐζου έδωσε στον Τζιωνή όμως το πλασέ του 19χρονου δεν βρήκε στόχο. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45’+2) ο Ασάντε έβγαλε μια γλυκιά σέντρα, ο Τόνιο απέκρουσε ασταθώς και ο Τζιωνής ήταν εκεί για να πάρει το… ριμπάουντ. Με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Πιο παθιασμένη και πιο συγκεντρωμένη παρουσιάστηκε η Ομόνοια στο δεύτερο μέρος η οποία απώλεσε δύο εξαιρετικές φάσεις που πιθανόν να της σφράγιζαν τη νίκη από νωρίς. Στο 49’ και στο 52’ οι Ντούρις και Ασάντε αντίστοιχα, βρέθηκαν απέναντι από τον Τόνιο. Ο Σλοβάκος επιθετικός ολιγώρησε με αποτέλεσμα το πλασέ του να ήταν αδύναμο, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο Ισπανός κίπερ απέκρουσε με το πόδι. Μετά από αυτές τις δύο κλασσικές ευκαιρίες, η ομάδα της Λάρνακας τιμώρησαν τους γηπεδούχους αφού στο 68’ ο Ιωάννου έβγαλε τη σέντρα και ο Τρουγιόλς με κεφαλιά νίκησε τον Κυριακίδη. Μάλιστα, έξι λεπτά αργότερα, ο Τρισκόφσκι σημάδεψε το δοκάρι.

Όπως και στο πρώτο μέρος που μίλησε στο φινάλε, έτσι και στο τέλος του αγώνα είπε την τελευταία της λέξη η Ομόνοια. Ο Κίκο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89’ (σχεδόν από την θέση του κόρνερ) έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και χάρισε πολύτιμο τρίποντο στους πράσινους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Kυριακίδης, Μαυρίας, Βενιζέλου, Παναγιώτου, Κίκο, Κούσουλος, Χαραλάμπους, Τζιωνής, Λοΐζου, Ασάντε (58′ Κακουλλής, 90’+1 Λανγκ), Ντούρις (70′ Σενέ).

ΑΕΚ (Νταβίδ Κανέδα): Τόνιο, Φερνάντεθ, Μοϊσόφ, Γκονθάλεθ (46′ Ιωάννου), Γκαρσία, Γκονσάλες (58′ Ναράνχο), Σπόλιαριτς, Τρουγιόλς, Χέιτλι (74′ Μαρτίνεθ), Ακοράν, Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: 45’+2 Τζιωνής, 89′ Κίκο / 68′ Τρουγιόλς

Κίτρινες: Κίκο, Λοΐζου, Χαραλάμπους / Γκαρσία, Τρουγιόλς

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Β’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ